|

Gözaltı süresi uzadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde saldırıya uğradığı olayla ilgili iki ayrı soruşturma başlatıldı. İlk soruşturma Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, yaralama, halkı suç işlemeye tahrik ve mala zarar verme" suçlarından, diğeri ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açıldı.

Osman Özgan
04:00 - 23/04/2019 Salı
Güncelleme: 01:38 - 23/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Osman S.
Osman S.

İlk soruşturma çerçevesince 9 kişi gözaltına alındı. Kılıçdaroğlu'na yumruk attığı görüntülere yansıyan Osman S. de Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yakalanıp Çubuk'a getirildi. Osman S. dışında gözaltına alınanların 8 kişi de mahkeme tarafından serbest bırakılırken bunlardan biri kadın 5’i için ise adli kontrol şartı koyuldu. Osman S.'nin ise gözaltı süresi uzatıldı.

KENDİMİ TUTAMADIM

Şüpheli Osman S.’nin jandarmada verdiği ifadesine de ulaşıldı. Top arabasının arkasında Kemal kılıçdaroğlu’nu fark ettiğini söyleyen Osman S., “Daha öncesinde Kılıçdaroğlu’nun ‘PKK/PYD terör örgütü değildir’ şeklindeki sözleri aklıma gelince ‘Yuh’ diye bağırmaya başladım. (..) Kılıçdaroğlu’nu karşımda görünce sinirlerime hakim olamayarak sadece bir kez yumruk attım. (..) Beni herhangi bir şekilde yönlendiren olmadı. Olaydan dolayı çok pişmanım. Bu şekilde bir hadisenin olmasını istemezdim” dedi. Öte yandan saldırının yaşandığı cenaze törenindeki tüm görüntüler mercek altına alınırken, şu ana kadar yapılan inceleme sonucunda 30'a yakın şüphelinin daha tespit edildiği belirtildi.

AK Parti’den kesin ihraç

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'na saldıranların arasında ismi geçen Osman S.'nin, AK Parti üyesi olduğunu açıkladı. Ankara İl Yönetim Kurulu'nun Osman S.'nin kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak İl Disiplin Kuruluna sevkine karar verdiğini belirten Çelik, “AK Parti, şiddetin her türlüsüne karşıdır. İlkelerimiz, şiddeti kesinlikle reddetmektedir. Demokratik siyasette şiddete yer yoktur” diye konuştu.

  • Organize değil
  • Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğradığı cenaze törenindeki şehidin babası evlatlarını kaybetmenin derin acısı içinde olduklarını söyledi. Saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan acılı baba Mustafa Kırıkcı, “Mahalle dışından bir provokasyon yapıldığını düşünmüyorum. Keşke yaşanmasaydı. Kim ister böyle bir şey olmasını” diye konuştu. Aynı aileden ikinci şehidin verilmesinin mahalle sakinlerini büyük acıya boğduğunu belirten Akkuzulu Mahallesi Muhtarı Halil Gökmen ise saldırının "kesinlikle" organize olmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun geleceğinden haberlerinin olmadığını söyleyen Gökmen, “Keşke daha önce haberdar etselerdi, sıkıntı olmazdı. Halkımız bilerek veya tasarlayarak yapmadı. Bir anlık öfke patlaması. İnanın onlar da ne yaptıklarını bilmeyerek yaptılar” diye konuştu.
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Çubuk
#Saldırı
#Osman S
5 yıl önce