|

Gözlem basit operasyon büyük

Emekli albay Hakan Büyük, Bilvanis Çiftliği'ne yönelik istihbarat çalışmalarının basit gözlem raporu olduğunu savundu. Büyük, savcının “Madem bunlar basit gözlem raporları da neden Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderildi?” sorusuna ise cevap veremedi.

Aa
00:00 - 30/11/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:12 - 30/11/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Gözlem basit operasyon büyük
Gözlem basit operasyon büyük

'Balyoz Planı' davasında geçtiğimiz gün savunmasını yapan tutuklu sanık emekli albay Hakan Büyük'ün dün sorgusu yapıldı. Büyük, Savcı Kırbaş'ın 'Nakşibendi tarikatının Adıyaman Menzil grubunun ikamet ettiği Bilvanis çiftliğine yönelik hava fotoğraflarının çekilmesi gibi çalışmalara ilişkin sorusuna yanıt vermedi. Büyük, yaptıkları çalışmanın istihbarat çalışması değil, sadece gözleme dayalı olduğunu belirterek, bu çalışmaların, belli bir amaca dayanmayan sadece basit bir gözlem raporu olduğunu dile getirdi. Kırbaş'ın, 'Madem bunlar basit gözlem raporları da neden Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderildi?' sorusuna da Büyük, cevap vermedi.

KIRTASİYE FİŞLEMESİ DELİLDİR

Savaş Kırbaş, tutuklu sanık emekli Albay Hakan Büyük'e, altında imzasının bulunduğu kırtasiyeye ve burada çalışanlara ait bilgilerin yer aldığı raporları okuyarak, 'Bu çalışmalar sanıkların savunmalarında reddediliyor. Bunların sahte olduğu iddia ediliyor. Hakan Büyük'ün yaptığı bu çalışma, bunların yapıldığının bir delilidir' dedi.

SUS PUS OLDU

Kırbaş, imam hatiplere ilişkin bir raporda da, 'İmam hatip lisesinde anma ve kutlamalar için tören yapılıyor. Ancak 10 Kasım törenleri, bahçenin ön kısmında geniş alan bulunmasına rağmen yoldan geçenlerin göremeyeceği pansiyon kısmında yapılıyor. Bayan öğretmenler türbanlı değil. Ancak bayan öğretmenlerden üçünün şehirde türban ya da başörtüsü taktıkları gözlendi. Bir bayan öğretmenin kütüphanede başörtüsü taktığı görüldü. Öğrenciler namaz kılmak için zorlanmıyor. Oruç tutmak için zorlanmıyorlar ama zorunlu hissetmeleri oluşturuluyor. Namaz nedeniyle derslere geç giren öğrencilere müsamaha ediliyor' ifadelerinin yer aldığını belirtti. Büyük de, bu konuyla suçlanmadığını belirterek, sorulara cevap vermeyeceğini dile getirdi. Savcının sorularının ardından söz verilen avukat Celal Ülgen, savcının seminerde yapılan konuşmalara ilişkin ses kayıtlarından bir şeyler çıkarmaya çalıştığını söyledi. Ülgen'in bu sözleri, salondaki izleyicilerin bir kısmı tarafından alkışlandı.

ALKIŞLAYANLAR DIŞARI...

Başkan Diken, daha önce çok kez bu konuda uyarıda bulunduklarını belirterek, izleyicilerin salondan çıkarılmalarına karar verdi. Diken'in duruşmaya kısa bir ara vermesinin ardından, öğlene kadar salona alınmayacakları bildirilen izleyiciler buna tepki gösterdi.

Bazı sanık yakınları ve izleyiciler salondan çıkmak istemeyince, Özden Örnek'in de aralarında bulunduğu birçok sanık, yakınlarına salondan çıkmalarını söyledi. Bu arada, duruşma salonunun kapısına bazı izleyiciler tarafından asılan 'Alkışlamak yasaktır' yazısı görevliler tarafından fark edilince, kaldırıldı.



12 yıl önce