|

Gözü gibi baktığı tavuklar köpekler tarafından telef edildi: İşçi emeklisi vatandaş, yaşlı adama 100 yeni tavuk alarak sevindirdi

Bilecik’te gözü gibi baktığı tavukları köpekler tarafından telef edilen 86 yaşındaki Halil Türk’ün duyduğu üzüntüyü Zonguldak’ta televizyonda gören işçi emeklisi vatandaş, maaşıyla biriktirdiği parayla yaşlı adama 100 yeni tavuk alarak sevindirdi. Tavuklarına kavuştuğu için sevinen Türk, işçi emekli maaşı ile kendisini sevindiren Rıdvan Yılmaz ile telefonda görüntülü konuşarak kendisine teşekkür etti.

11:46 - 23/12/2019 Pazartesi
Güncelleme: 12:07 - 23/12/2019 Pazartesi
IHA
Türk çifti tavukları karşısında görünce şaşkınlığa uğradı.
Türk çifti tavukları karşısında görünce şaşkınlığa uğradı.

Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık Köyünde ikamet eden ve geçimini yumurta satarak sağlayan 86 yaşındaki Halil Türk’ün tavukları, geçtiğimiz günlerde köydeki köpeklerin saldırısına uğradı. 51 adet tavuğu köpekler tarafından telef edilen Türk, evladı gibi gördüğü tavuklarını kaybetmesi sonucu uzun süre gözyaşlarını tutamadı.


Bu sefer mutluluktan ağladı

Haberin yayılması sonrasında Zonguldaklı bir vatandaş ise 86 yaşındaki yaşlı adamın üzüntüsüne kayıtsız kalamadı. Zonguldak Alaplı ilçesinde yaşayan işçi emeklisi Rıdvan Yılmaz, gördüğü haber sonucu Halil Türk’e 100 adet yeni tavuk satın almak için ilk önce basın mensupları ile iletişime geçti.


Tavukların alındığından haberi olmayana yaşlı adam kapısında görünce şaşırdı. Tavukları öldükten sonra gözyaşına hkim olamayan 86 yaşındaki Halil Türk, bu sefer mutluluktan ağladı. Tavuklarına kavuştuğu için sevinen Türk, işçi emekli maaşı ile kendisini sevindiren Rıdvan Yılmaz ile telefonda görüntülü konuşarak kendisine teşekkür etti.


“Tavuklarım kaybolduğundan beri mahvoldum”

Halil Türk, tavuklarının köpekler tarafından telef olduğundan beri moralinin çok bozulduğunu ve 1 aydır hiçbir şey yapamadığını ifade ederek, şöyle açıklamada bulundu:


“Bu tavuklarla ben vakit geçiriyorum, onlar benim eğlencem”

Tüm hobisinin kümesinde beslediği tavuklar olduğunu belirten 86 yaşındaki Türk, yeni tavuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Tavukları gönderen Rıdvan Yılmaz’a teşekkürlerini ileten Türk, şu şekilde konuştu;


#Bilecik
#Tavuk
#İşçi emeklisi
#Köpek
4 yıl önce