|

GSM'cilerin yokluğu CeBIT'IN önünü açtı

GSM operatörlerinin bu yıl CeBIT'e katılmaması firmalara yaradı. ESET CEO'su Alain Soria, bu durumu daha faydalı bulduğunu belirterek, 'Bilişimin önünün açılması açısından faydalı bir fuardı' dedi

Fahri Sarrafoğlu
00:00 - 12/10/2009 Pazartesi
Güncelleme: 03:36 - 12/10/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
GSM'cilerin yokluğu CeBIT'IN önünü açtı
GSM'cilerin yokluğu CeBIT'IN önünü açtı

Avrasya'nın en büyük iş geliştirme ve teknoloji platformu CeBIT Bilişim Eurasia, fuarına katılan firmalar fuarın geçen yıla göre daha verimli geçtiği konusunda hem fikirler. Bu yıl 143 bin kişinin ziyaret ettiği CeBIT Bilişim Eurasia da binin üzerinde şirket 45 farklı sektöre yönelik kurumsal çözümlerini sundu. Katılımcı şirketler ayrıca, 3G destekli dizüstü bilgisayarı, dijital fotoğraf makinesi, kamera, navigasyon, ev sinema sistemleri, WiFi, geniş bant ağ çözümleri, dijital eğlence, donanım ve yazılım ile ilgili ürün, yenilik ve hizmetlerini de sergilediler.

İŞ GÖRÜŞMELERİNDE ARTIŞ OLDU

Uyumsoft Genel Müdürü Mehmet Önder, Cebit fuarından beklentilerinin tamamen gerçekleştiğini söyleyerek daha çok iş görüşmelerinin olduğu bir fuar geçirdiklerini dile getirdi. Önder, firma olarak amaçlarının hem çalıştıkları firmalara bak biz krize rağmen ayaktayız mesajı vermek olduğunu hem de çalışanlarına motivasyon sağlamak olduğunu ve bunda da başarı olduklarını söyledi. Önder, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir diğer amacımız sıcak müşteri yakalamaktı. Ama bu yıl bunda geçen yıla göre azda olsa artış olduğunu gördük. Önümüzdeki yıl fuarcılık konseptinde değişiklik olacağını düşünüyor ve bilişim odaklı bir fuar olmasını diliyoruz. Standımızın önünden kaç kişinin geçtiği değil, standa görüşmek için kaç kişinin randevu aldığı önemli.”

YENİLİKÇİLER AĞIRLIK GÖSTERDİ

ESET Türkiye CEO'su Alain Soria, Anivirüs ve yazılım şirketi olarak fuara katıldıklarını dile getirerek fuarın sektörün üyelerinin bir araya gelmesi açısından faydalı olduğunu söyledi. Soria, GSM şirketlerinin çok fazla yer almamasın da faydalı bulduğunu belirterek, “Bilişimin önünün açılması açısından faydalı bir fuardı. Özellikle promosyon ağırlıklı, çok fazla gürültünün olduğu bir fuar olmadı. Daha çok yeniliklerin görülebildiği ilgilenenlerin geldiği bir fuar oldu.” dedi.

GÜRÜLTÜ PATIRTI YERİNE İŞ VARDI

İstanbul Ticaret Odası 28 Nolu Bilgisayar Yazılım ve Büro Mak. Komitesi Başkanı Ensari Yücel de bu yıl fuarın geçen yıla göre karşılaştırıldığında oldukça verimli olarak geçtiğini söylemenin mümkün olduğunu zira gürültü patırtı ve etrafta promosyon toplayan bir sürü insanın yerine gerçekten ilgilenen, iş yapmak isteyen ziyaretçilerin geldiğini söyledi.


Çok verimli geçti

MÜSİAD Bilgi Teknoloji Sektör Kurulu Başkanı Özgür Altunel, “Bu yıl CeBİT eşantiyon fuarı gibi değil. Tam istediğimiz gibi bilişim fuarı oldu. GSM firmalarının katılmaması fuara eksi değil, artı puan kazandırdı. Katılımın sayısı firma olarak düşsede nitelikli firma sayısında yüksek oranda artış vardı. Fuara promosyon toplamak için gelenler değil, yeni teknolojiyi merak eden ve satın almak isteyen yerli ve yabancı firmalar vardı. Bundan dolayı çok verimli geçti diyebiliriz” dedi.


Katılım düşük satış fazla

Garmin Genel Müdürü Cem Baytekin de “Bu yıl fuarda eşantiyon yerine bilginin ve bilişimin olduğunun altını çizerek ziyaretçi sayısının az olması önemli değil, geçen yıla göre satışlarımız daha fazlaydı. Bu sadece bizim firmamız için değil, sanıyorum diğer katılımcılar içinde öyle” açıklamasını yaptı. Fuarda gerçekten ihtiyacı olan ve yenilikleri görmek isteyenlerin olduğunu da belirten Baytekin, ziyaretçi sayısı az ama satış çok ise işte en başarılı fuar budur. Seneye fuarın daha farklı ve gerçekten bilişime yakışır şekilde büyüyeceğini düşünüyorum” dedi.


Sayısız iş fırsatları mevcut

Karel Elektronik Pazarlama Direktörü Nurşen Yıldırım, "Gerek dünyanın, gerekse Türkiye'nin içinde geçmekte olduğu bu zorlu dönemde, CeBIT'in global krizin açtığı yaraları sarmak üzere, sayısız iş fırsatları barındıran seçkin bir teknoloji platformu oldu. 70 milyon nüfusu, girişimci genç dinamiğiyle ülkemizin bilgi toplumu olma yolunda hepimize önemli görevler düşüyor. Özellikle güçlü Ar-Ge yapılarıyla katma değerli ürünler üreten yerli şirketlerin, bu dönüşüm sürecinin en önemli parçası olacağına inanıyorum. Karel olarak bu sene, önceki senelerden daha büyük ve yeni konseptiyle ziyaretçilerin beğeni ve yoğun ilgisini çeken bir stant ile CeBIT'e katıldık. Ayrıca CeBIT Bilişim Eurasia fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Bilişim Zirvesi'nin de sponsorluğunu da üstlendik. Kriz rağmen hedeflerimiz ve yatırım planlarımızda herhangi bir değişim olmadan yolumuza devam ediyoruz. CeBIT'te Karel olarak gördüğümüz ilgiden son derece memnunuz" dedi.


15 yıl önce