|

“Güçlü Ortak Türkiye” başladı!

Güney Avrupa Forumu bu yıl, “Güçlü Ortak Türkiye” başlığı etrafında toplandı. Forum'un açılışına Türkiye'yi temsilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katıldı

00:00 - 4/11/2008 Salı
Güncelleme: 22:46 - 3/11/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
“Güçlü Ortak Türkiye” başladı!
“Güçlü Ortak Türkiye” başladı!

Avrupa'nın 29 ülkesinden, aralarında cumhurbaşkanı ve başbakanların da yer aldığı üst düzey temsilcilerin katıldığı 9. Kuzey Güney Avrupa Ekonomi Forumu başladı. İzmir Ticaret Odası ve Avrupa İlişkileri Enstitüsü (INEA) tarafından Swiss Otel Grand Efes'te düzenlenen “Türkiye: Avrupa için Güçlü bir Ortak” temalı 9. Yıllık Kuzey Güney Ekonomik Forumu açılışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesic, Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Haris Sladjzic, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Dr. Melgena Plugtschieva, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Arnavutluk Ekonomi Bakan Yardımcısı Eno Bozdo, eski Avrupa Komisyonu Başkanı Dr. Jacques Santer ve yabancı ülkelerin temsilcileri katıldı. Cumhurbaşkanı Gül toplantıda yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin hedefi AB'ye diğer üyelerle eşit koşullarda tam üyeliktir ve bu hedefe yönelik gayretlerimiz aralıksız sürdürülecektir.AB'nin katılım ortaklığı belgesine cevaben hazırlanan, AB Müktesebatının üstlenilmesine ilişkin Türkiye ulusal program hazırlıkları son aşamaya gelmiştir” dedi.

KIBRIS'TA KARARLIYIZ

Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgesinin sorunlarını bilen ve bu sorunların çözümüne katkıda bulunacak birikim ve tecrübeye sahip olan Türkiye, sadece Avrupa ve yakın çevresinde değil, Avrupa'nın hayati çıkarlarının bulunduğu başka bölgelerde de aktif bir dış politika izlemektedir. Kıbrıs sorununa kalıcı, adil ve kapsamlı bir çözümün bulunmasına yönelik kararlılığımız devam etmektedir.Sadece çevremizdeki ihtilafları değil, kendi sorunlarımızı da çözmeye gayret sarf ediyoruz."

16 yıl önce