|

Gül ailesinin elinden Aşk kitabı düşmüyor

Konuşan Kitap Şenliği'nin Kayseri'deki etkinliğine katılan Hayrunnisa Gül, Elif Şafak'ın "Aşk" kitabının Çankaya Köşkü'nün favori kitabı olduğunu söyledi. Gül, Benazir Butto'nun hayatını anlatan bir kitap okuduğunu da sözlerine ekledi

Abdülkadir Selvi
00:00 - 5/06/2009 Cuma
Güncelleme: 23:05 - 4/06/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Gül ailesinin elinden Aşk kitabı düşmüyor
Gül ailesinin elinden Aşk kitabı düşmüyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül, Elif Şafak'ın yazdığı, "Aşk" kitabının Çankaya Köşkü'nün favori kitabı olduğunu söyledi.Konuşan Kitap Şenliği kapsamında Kayseri'de düzenlenen etkinliğe katılan Hayrunnisa Gül, genç kızlığından beri kitaplara çok düşkün olduğunu bir anda birkaç kitabı birden okuduğunu anlattı. Gül, "Başucum kitap yığılıdır. Ben genç kızken gece saat 3'te 4'te koynumda kitaplarla uyuya kalırmışım. Annem yakalarmış, yakınırdı. Çocuk anne babadan ne görürse onu yapıyor. Çocuklara davranışlarla örnek olmak lazım" diye konuştu.

BUTTO'YU OKUYORUM

En son okuduğu kitabın Elif Şafak'ın yazdığı, "Aşk" kitabı olduğunu anlatan Hayrunnisa Gül sözlerini şöyle sürdürdü; " En son Elif Şafak'ın Aşk kitabını okudum. Çok beğendim. İnsan okurken zorlanmıyor. Akıp gidiyor. Ancak çok övülüyor diye insan önce şüpheleniyor. Hakkını vermek lazım. İnceleme ürünü. Üzerinde çalışılmış. Baktım Abdullah Bey de benden sonra alıp epey okumuş. Kübra da okuyor." Pakistan'ın eski Başbakan'ı Butto'nun hayatını ilginç bulduğunu anlatan Gül, "Şimdi Elif Şafak'ın Bit Palas'ını ve Benazir Butto'yu okuyorum." dedi.Yurtdışına çıktığında mutlaka kitapçılara uğramaya özen gösterdiğini anlatan Gül: "ABD'ye her seyahatimizde mutlaka Barns and Noble'a gitmek bizim için vazgeçilmezdir. Bu tür yerler insanları daha çok okumaya teşvik ediyor. Kahve kokusu ile kitap okumak Abdullah Bey'in de benim de vazgeçilmezimiz."


Üçüncü Kitap Şenliği

İstanbul'da başlatılan Şanlıurfa'dan sonra şimdi de Kayseri'de devam eden Kİtap Şenliği'ne katılan Hayrunnisa Gül çocuklarda kitap okuma alışkanlığınında ailelere görev düştüğünü söyledi.


15 yıl önce