|

Gül, Pakistan'da atlı polo oyununu izledi

Pakistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ve Pakistan Müslüman Ligi lideri Navaz Şerif ile görüştü. Gül, daha sonra Lahor Polo Sahası'nda polo maçı ve yerel spor gösterisini izledi

Aa
00:00 - 1/04/2010 Perşembe
Güncelleme: 21:00 - 1/04/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Gül, Pakistan'da atlı polo oyununu izledi
Gül, Pakistan'da atlı polo oyununu izledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lahor'daki temasları çerçevesinde, Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ve kardeşi Pakistan Müslüman Ligi (PML-N) lideri Navaz Şerif ile bir araya geldi.

Şahbaz Şerif'in konutunda, Şahbaz Şerif ve Navaz Şerif ile bir süre baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Eyalet Başbakanı Şerif tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Görüşme ve yemek basına kapalı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Lahor Polo Sahası'na geçerek, polo maçı ve yerel spor gösterisini izledi. Gül'e, polo sahasına gelişinde Türkiye ve Pakistan bayraklarının renklerinden oluşan çiçek takdim edildi. Sahanın çevresine üzerinde 'Türkiye Cumhurbaşkanı, kardeş Abdullah Gül hoşgeldiniz' ve 'Yaşasın Türkiye kardeşliği' yazan panolar yerleştirildiği görüldü.

Türkiye ve Pakistan'ın milli marşlarının çalınmasının ardından, iki ülke dostluğu ve Cumhurbaşkanı Gül'e hoşgeldin mesajları içeren pankartların bağlı olduğu uçan balonlar havaya bırakıldı.

Daha sonra özel eğitim almış atlar ve develer, davul ve zurna tempoları eşliğinde değişik yürüyüş figürleri sergiledi. Lahor Polo Takımı'nın geçidinin ardından atlı spor takımları ve Pakistan'ın değişik bölgelerinden getirilen büyük ve küçükbaş hayvanlar geçiş yaptı.

Geçidin ardından, yere konulan küçük kumaş hedefleri ellerindeki ciritlerin ucuna takmaya çalışan atlılar gösteri yaptı. Mini bir polo maçının da oynandığı gösteride, Cumhurbaşkanı Gül'e bir Arap atı hediye edildi. Gül'e ayrıca bir polocu ve atbaşı heykeli de takdim edildi.


14 yıl önce