|

Gül, Slovakya'dan döndü

Slovakya ziyaretinin son gününde Gül, Başbakan Fico ve Meclis Başkanı Paksa ile görüştü

İha
00:00 - 3/11/2009 mardi
Güncelleme: 20:50 - 3/11/2009 mardi
Yeni Şafak
Gül, Slovakya'dan döndü
Gül, Slovakya'dan döndü

Slovakya'ya yaptığı resmi ziyareti tamamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü taşıyan özel uçak Ana, saat 18.00 sıralarında Esenboğa Havalimanı'na indi. Gül'ü Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve görevliler karşıladı.


SLOVAKYA ZİYARETİNİN SON GÜNÜ

Cumhurbaşkanı Gül, Slovakya ziyaretinin son gününde Başbakan Robert Fico ile kahvaltı yaptı. Daha sonra Slovakya Ulusal Meclisi'ni ziyaret eden Gül, Meclis Başkanı Pavol Paska ile de bir süre görüştü. Basına kapalı görüşmelerin ardından Comenius Üniversitesi'ni ziyaret eden Gül'e burada "Üniversite Altın Madalyası" sunuldu. Burada İngilizce bir konuşma yapan Gül, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği sürecini değerlendirdi. Türkiye'nin yönünü Batı'ya çevirdiğini anlatan Gül, üyelik müzakerelerini kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek, "Müzakerelerin iki tarafı var. Türkiye üzerine düşeni yaparken, AB performansıyla geride kalıyor" dedi. Türkiye'nin AB'ye açılım sağlayacağını kaydeden Abdullah Gül, "Türkiye'nin AB'ye katkılarını unutmamak lazım. Üyeliğin alternatifi olamaz" ifadelerini kullandı.

Türk Cumhurbaşkanı, Comenius Üniversitesi'nde Türk Dili Kürsüsü açılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını, bunun kendisini mutlu ettiğini, bu konuda her türlü desteği vereceğini söyledi.


il y a 14 ans