|

Gulam Azzam için seferberlik

Bangladeş'te Prof. Dr. Gulam Azzam ve yüz arkadaşının idamını engellemek için bugün bir miting düzenleyecek olan Saadet Partisi, Cumhurbaşkanı Gül'den de devreye girmesini istedi. Dışişleri ise infazın engellenmesi için Bangladeş Büyükelçisi'ni görevlendirdi.

Aynur Ekiz
00:00 - 2/12/2012 Pazar
Güncelleme: 00:17 - 2/12/2012 Pazar
Yeni Şafak
Gulam Azzam için seferberlik
Gulam Azzam için seferberlik

Bangladeş'te haklarında idam kararı verilen Cemaat-i İslami'nin 91 yaşındaki lideri Prof. Dr. Gulam Azzam ve cemaatin önde gelenlerinden 100 kişinin infazını engellemek için bir kampanya başlatıldı. Bangladeş'in Pakistan'dan ayrılışının yani bağımsızlık günü olan 16 Aralık gününde gerçekleştirilmesi planlanan infazın engellenmesi için bugün İstanbul-Kadıköy meydanında "yeni bir dünyaya çağrı" adı altında bir miting gerçekleştirecek.

GÜL: GULAM AZZAM KONUSU GÜNDEMİMİZDE

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e konuyla ilgili bilgi verdiklerini belirten Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Gulam Azzam ve beraberindeki yüz kişinin infazını engellemek için Türkiye'nin devreye girmesini talep ettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül'ün de konu hakkında bilgisinin olduğunu ve gündeminde olduğunu ancak 16 Aralık tarihinden kendisinin yeni haberdar olduğunu söylediği öğrenildi. Gül'ün, konuyla yakından ilgileneceğini belirttiği de kaydedildi. Karamollaoğlu, infazın engellenmesi için konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de önümüzdeki hafta içinde görüşeceğini açıkladı.

DAVUTOĞLU, BÜYÜKELÇİ GÖREVLENDİRDİ

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre ise Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun da konuyla ilgili Türkiye'nin Bangladeş Büyükelçisi'ni görevlendirdiği öğrenildi. Dünyada yaşanan insan hakları ihlallerine karşı olan tutumunu Myanmar'da yaşanan Müslümanların katledilmesi hadisesinde bölgeye giderek Arakanlı müslümanlara destek vermesiyle gösteren Türkiye'nin bu konuda da önemli adımlar atması bekleniyor.

İİT VE D-8 HAREKETE GEÇSİN

Karamollaoğlu, Türkiye'nin aracılığıyla İslam İşbirliği Teşkilatı ve D-8 Örgütü'nün de infazın engellenmesini sağlamak için harekete geçirilmesi gerektiğinin üzerinde durarak, "Bangladeş'e karşı benzer baskılar artarsa infazları engelleyebiliriz" dedi.


11 yıl önce