|

Gülben Ergen AK Parti'de

Ünlü sanatçı Gülben Ergen, AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'İşte Kadın Kongresi'ne katıldı.

İha
00:00 - 27/11/2008 Perşembe
Güncelleme: 17:33 - 27/11/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Gülben Ergen AK Parti'de
Gülben Ergen AK Parti'de

AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'İşte Kadın Kongresi'ne katılan ünlü sanatçı Gülben Ergen, siyaseti düşünmediğini belirterek, "Sesim bulunduğum yerden daha yüksek çıkıyor" dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından Bilkent Otel'de gerçekleştirilen 'Uluslararası İşte Kadın Kongresi'nde 'Sanat Dünyasında Anne Olmak' başlıklı bir konuşma yapan sanatçı Gülben Ergen, kongrede gazetecilerin sorularını da cevapladı. Kongreye Atatürk rozeti takarak katılan Ergen, Hollywood yıldızı Angelina Jolie'nin ABD'deki bir yardım kuruluşuna bağışı şart koşması nedeniyle gelmediği kongreye katılmaması konusunda, "Kendisi sosyal sorumluluk projeleriyle, anneliğiyle başarılı bir isim. Mesela benim burada olmam sempatik oldu. Burada önemli konuşmalar dinledim, iyi ki gelmişim" dedi.

AK Parti'nin davetini kabul etmesinin özel bir nedeni olup olmadığının sorulması üzerine Gülben Ergen, "Katıldığım tüm sosyal sorumluluk projelerinde Türk kadınının hakları üzerine, ezilmişliklerini yok etmek üzere, üstünlüğü üzerine konuşmayı bir vazife biliyorum kendime. Bir sanatçı olarak kendime misyon edindim diyebilirim. Dolayısıyla burada bugün yapılacak tüm konuşmaları çok önemsiyorum. Kendi konuşma başlığım da 'Kariyer Gelişimi ve Anne Olma Faktörü'nü kendime çok uygun bulduğum için buradayım" diye konuştu.

Son günlerde CHP'nin çarşaflı kadınları parti üyesi yapması konusundaki görüşünün sorulması üzerine, "Duruşumla birçok şeyi ifade ettiğimi düşünüyorum" yorumunu yapan Ergen, gazetecilerin 'Siyaseti düşünüyor musunuz?' sorusuna karşılık da, "Siyaseti düşünmeyeceğim. Sanatçı olarak durduğum yerde sesim partilerden daha yüksek çıkar. Sesim bulunduğum yerden çok yüksek çıkıyor. Bugün buraya kadın hakları konuşulduğu için geldim" dedi. Ergen, AK Parti veya başka bir partiden adaylık düşünmediğini söyledi.

'ZÜBEYDE HANIM'I ÖRNEK GÖSTERDİ'...

Kongrede 'Sanat Dünyasında Anne Olmak' başlığı altında bir konuşma yapan Ergen, doğru bir zamanda anne olduğunu ve tüm endişelerini geride bırakarak yere sağlam bastığını söyledi. Hamilelik sürecinin çok ulvi bir değişim dönüşüm süreci olduğunu anlatan Ergen, "Bir nefes alırken iki nefes almak Tanrısal bir kutsallık katar anneye" dedi.

Ergen, hamileliği döneminde toplumsal baskıyla karşılaştığını da belirterek, hamileyken Öğretmenler Günü'nde sahne aldığı için çok eleştirildiğini ve bir anlamda toplumsal baskıyla karşılaştığını söyledi. Ergen, örnek anne olarak Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı da göstererek, "Çalışmayan kadınlarımıza evhanımı diyoruz. Evhanımları bundan yüzyıllar önce bizden çok konforsuz, çok daha az imkanlı, çok daha zor koşullarda evlatlar yetiştirmişlerdir. Bizden çok daha güçlüydüler. Mevlana'lar, Fatih Sultan Mehmet'ler, Mustafa Kemal'ler yetiştirmişlerdir. O evhanımlarından bir tanesi de Zübeyde Hanım'dır" diye konuştu.

15 yıl önce