|

Gül'den TSK'ya sivil hassasiyet övgüsü

Cumhurbaşkanı Gül, TSK'nın hiçbir silahlı kuvvetlerde görülmeyecek kadar sivil-terörist ayırımı yaptığına dikkat çekerek, 'Özellikle Kuzey Irak'ta sivillere hiç zarar vermeyen bir tavır içindedir' dedi

Tallin
00:00 - 11/10/2008 Cumartesi
Güncelleme: 22:46 - 10/10/2008 Cuma
Yeni Şafak
Gül'den TSK'ya sivil hassasiyet övgüsü
Gül'den TSK'ya sivil hassasiyet övgüsü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütünün provokasyonlar peşinde olduğunu belirterek, “Terör örgütleri daima bundan beslenirler. Ama Türkiye, terörle mücadele etmekte sonuna kadar kararlıdır” dedi. Cumhurbaşkanı Gül ile Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves, Kadriorg Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetlararası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

PROVOKASYON PEŞİNDELER

Cumhurbaşkanı Gül, “Diyarbakır'daki üzücü olayın tezkere ile aynı güne, aynı zamana denk gelmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da şu yanıtı verdi:”Terör örgütü bazı provokasyonlar peşinde. Terör örgütleri daima bundan beslenirler ama Türkiye, terörle mücadele etmekte sonuna kadar kararlıdır. Şundan da gurur duyuyoruz ki Türkiye terörle mücadele ederken Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir silahlı kuvvetlerde görülmeyecek kadar, terörist ile sivilleri ayıran ve yaptığı operasyonlarda özellikle Kuzey Irak'ta sivillere hiç zarar vermeyen bir tavır içindedir. Bu, tüm dünyanın gözü önünde cereyan etmektedir. Bundan da gerçekten gurur duyuyoruz. Ama kararlılığımız devam etmektedir. Teröristler bu tür provokasyonlarına devam edebilirler ama terörle mücadele konusundaki kararlılığımız kesindir.”

Cumhurbaşkanı Gül, görüşme ile ilgili yaptığı açıklamaya, birçok bölgesel ve uluslararası konuları görüşme fırsatı bulduklarını söyledi.


Estonya'dan AB için tam destek

Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves, Türkiye'nin AB üyeliğine destek vererek, “Birçok ülkenin ilerisinde olmasına rağmen Türkiye ile müzakerelerin neden bu kadar yavaş ilerlediğini anlamıyoruz” dedi. Ilves, Türkiye'nin, Estonya'nın NATO'ya üyeliği sürecinde en büyük destekçilerinden biri olduğunu belirterek “Bize yardımlarınıza minnettarız” dedi.

16 yıl önce