|

Gülen gözaltına alınmalı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, FETÖ’nün PKK ve DAEŞ gibi terör örgütlerinden bir farkı olmadığını söyledi. Kurtulmuş, “Gülen’in iadesini istemek hakkımız. Federal bir mahkeme karar verene kadar Gülen’in gözaltına alınması gerekir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/09/2016 Pazar
Güncelleme: 20:48 - 3/09/2016 Cumartesi
AA

ABD'nin Chicago kentinde başlayan 53. Kuzey Amerika İslam Toplumu (ISNA) Kongresi'nde katılımcılara hitap eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “FETÖ'nün PKK ve DAEŞ gibi terör örgütlerinden bir farkı yoktur” dedi.



KRİZ BÖLGESİNDEYİZ


Tüm dünyada ve özellikle Ortadoğu'da savaş, çatışmalar, kaos, terör, adaletsizlik ve mülteci sorunu gibi sayısız krizle karşı karşıya olunduğunu belirten Kurtulmuş, dünya sisteminin krizlerden çıkacak yollar bulmakta oldukça zorlandığını kaydetti. Coğrafi olarak Türkiye'nin tam da bu terör eylemlerinin ortasında yer aldığına işaret eden Kurtulmuş, 15 Temmuz'da FETÖ'nün planladığı darbe girişimiyle


yüz yüze kalındığını belirtti.



TÜRKİYE İSTİKRAR ADASI


“Kaos ve karmaşanın ortasında Türkiye adeta bir istikrar adası olmuştur” ifadelerini kullanan Kurtulmuş, PKK ve DAEŞ'le birlikte Türkiye'nin bir başka terör örgütü olan FETÖ ile de mücadele ettiğini söyledi. 15 Temmuz gecesi Türk milletinin tankların karşısına çıkarken tereddüt etmediğini vurgulayan Kurtulmuş, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in “Mesihçi paranoyaya” sahip olduğunu belirtti.



İADESİNİ İSTEMEK HAKKIMIZ


Bir stratejik müttefiki olarak Türkiye'nin, ABD'den FETÖ elebaşı Gülen'i istemesinin hakkı olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “ABD'ye Gülen'in darbe girişimiyle bağlantısını gösteren yeterli delilleri sunduk. Federal bir mahkeme karar verene kadar Gülen'in gözaltına alınması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Kurtulmuş, ABD'nin FETÖ elebaşı Gülen konusundaki süreci uzatmaması gerektiğini belirtti.



#FETÖ
#DAEŞ
8 yıl önce