|

Gülen’le 3 dakika 51 saniye

15 Temmuz’da Akıncı Üssü ile Pensilvanya arasındaki irtibatın deşifre edilmesinin ardından, o gece Hakan Çiçek ile baş hain Fetullah Gülen’in 3 dakika 51 saniye görüşme yaptığı ortaya çıktı. Çiçek’in Gülen’le, rehberinde “Eczacı Abdi” ve “Hkn Ada Avukat” olarak kayıtlı kişiler üzerinden görüştüğü tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2018 الأحد
Güncelleme: 04:57 - 24/06/2018 الأحد
Yeni Şafak
Hakan Çiçek
Hakan Çiçek

Bilişim uzmanlarının, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü çevresindeki arazide bulunan 4 telefon ve SIM kartlar üzerinde yaptıkları incelemeye ilişkin rapor, Akıncı Üssü darbe girişimi davasını gören Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Raporda yeni detaylar ortaya çıktı. Cep telefonlarından ikisinin, örgütün sivil imamları Kemal Batmaz ve Hakan Çiçek'e ait olduğunun belirlenmesi üzerine, hain kalkışmanın gerçekleştiği 15 Temmuz gecesi Akıncı-Pensilvanya hattı deşifre olmuştu. Mahrem imamlardan Hakan Çiçek'in, rehberinde "Eczacı Abdi" olarak kayıtlı kişiye gönderdiği mesajlar, kalkışmanın örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile organik bağını ortaya koymuştu.

ÇİÇEK GÜLEN'LE GÖRÜŞTÜ

Mahkemeye gönderilen raporda, Hakan Çiçek'in, darbe teşebbüsü tarih ve saatinde ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bulunan "Eczacı Abdi" isimli kişiyle FaceTime üzerinden 3 dakika 51 saniye, hemen öncesinde de örgütün tepe yöneticilerinden Cevdet Türkyolu'nun oğlu Esat Türkyolu ile 35 saniyelik görüşme yaptığı, "Hkn Ada Avukat" olarak kayıtlı kişiyle de mesajlaştığının tespit edildiği bilgisi yer aldı. Raporda Hakan Çiçek’in, örgüt hiyerarşisinde üst düzey faaliyet gösterdiği anlaşılan "Eczacı Abdi” ve 'Hkn Ada Avukat' isimli kişiler aracılığı ile baş hain Fetullah Gülen ile irtibat sağladığının belirlendiği kaydedildi.

KİMLİĞİ BELİRLENEMEDİ

Raporda "Eczacı Abdi" olarak kayıtlı kişinin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile yakın temas halinde faaliyet yürüten kişi olduğunun anlaşıldığı belirtilerek, bu kişinin açık kimliği ile ilgili çalışmalara devam edildiği kaydedildi. Ayrıca Hakan Çiçek'in savunmasında yer alan beyanların dışında ulaşılan tespitlere göre, sanığın darbe teşebbüsü esnasında ABD'de bulunan üst düzey FETÖ’cüler aracılığıyla Fetullah Gülen ile irtibat kurduğunun tespit edildiği ifade edildi.

  • AMERİKA’DA OTEL BAKMIŞ
  • Hakan Çiçek’in Booking.com üzerinden Mart 2016’da değişik tarihlerde ABD’deki çeşitli oteller ile uçuş noktalarına baktığı kaydedildi. Ayrıca Çiçek’in İphoneMaps uygulamasında konum olarak beş adresi kaydettiği, bunlardan en dikkat çekenin ise FETÖ’nün çatı yapılanmasında ikinci adam olarak anılan Abdullah Aymaz’a ait “Masal Cafe&Lounge” olduğu belirtildi.
#FETÖ
#Hakan Çiçek
٪d سنوات قبل