|

Günler sonra fark edildi: Kurtarma operasyonu başlatıldı

Konya'da yaklaşık 30 metre derinliğinde oluşan obruğa düşen tilkiyi günler sonra fark eden köylüler AFAD ekiplerine haber vererek kurtarma çalışmalarının başlamasını sağladı. Obruğa halatlarla özel kapan indiren AFAD ekipleri dar bir alanda sıkışan tilkinin kapana girmesini bekliyor.

Yeni Şafak
13:56 - 8/10/2018 الإثنين
Güncelleme: 14:05 - 8/10/2018 الإثنين
AA
AFAD ekipleri, obruk içine düşen tilki için seferber oldu.
AFAD ekipleri, obruk içine düşen tilki için seferber oldu.

Konya'nın Karapınar ilçesinde yaklaşık 30 metre derinliğindeki obruk içine düşen tilki, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve Karapınar Belediyesi ekiplerinin yaklaşık 3 saattir devam eden çalışmalarıyla kurtarılamaya çalışılıyor.

İlçeye bağlı Sırnık mevkisinde daha önce oluşan 30 metre derinliğindeki obruktan ses geldiğini gören vatandaşlar durumu belediye ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, içi su dolu obruktaki küçük bir toprak parçası üzerinde bulunan tilkiye, yiyecek attı. Tilkinin kurtarılması için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü ve Karapınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinden yardım istendi.


Bir süre sonra verilen adrese ulaşan ekipler, vinç yardımıyla obruk içindeki tilkiye ulaşmaya çalıştı. Yaklaşık 3 saat süren kurtarma çalışmalarında sonuç alınamadı.

Bunun üzerine obruğa halatlarla özel kapan indiren ekipler, yiyeceklerle besledikleri ve dar bir alanda sıkışan tilkinin kapana girmesini bekliyor.


Olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarını inceleyen Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, tilkinin kurtarılması için gerekenin yapılacağını belirterek, "Tilkinin hayatta kalabilmesi için yaşam malzemesi bıraktık. Sonuçta o da canlı. Kurtarılması için gereken herşeyi yapacağız." dedi.

#karapınar
#Konya
#obruk
#tilki
٪d سنوات قبل