|

'Gurur duyuyorum'

Medeniyetler ittifakına dünyanın ihtiyaç duyduğunu belirten Sabancı,” Türkiye'nin ittifaka liderlik yapmasından gurur duyuyorum” dedi.

MADRİD (AA)
00:00 - 15/01/2008 Salı
Güncelleme: 00:44 - 15/01/2008 Salı
Yeni Şafak
'Gurur duyuyorum'
'Gurur duyuyorum'

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun davetlisi olarak Madrid'de bulunan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Bugün yaşadığımız yüzyılda, dünyanın geldiği bu noktada medeniyetler ittifakına çok ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı da umutluyum. Buna İspanya ve Türkiye'nin liderlik yapıyor olmasından da ayrıca gurur duyuyorum" dedi.

Medeniyetler ittifakının çok kapsamlı, altı doldurulmuş bir proje olduğunu söyleyen Güler Sabancı,"Herkesin işbirliğinde bulunmasını gerektiren adımlar atılırsa, bunun yararı herkese olur. Her kültür ve inançtan kimselerle birlikte çalışmanın bu ittifaka sağlayacağı kazanımlar vardır" diye konuştu.

DÜNYA BARIŞI

Sabancı sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk olarak bizler Avrupa'nın parçası olduğumuzu söylüyoruz. Aynı zamanda birlikte yaşamayı savunuyoruz. Avrupa'da birlikte yaşamayı ararken, öbür taraftan da daha geniş anlamda dünya birlikteliğini, dostluk ve barışı istiyor olmamız, tabii ki, bunu kuvvetlendirir.”



16 yıl önce