|

Güven ortamında uçuşlar tavan yaptı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terör saldırılarına rağmen yapımı tamamlanarak hizmete sunulan havalimanında yolcu sayısı tavan yaptı. Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı, “Terör örgütünün inadına böyle güzel ve büyük bir yatırım gerçekleşti” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 21/10/2018 Pazar
Güncelleme: 05:06 - 21/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Selahaddin Eyyubi Havalimanı, bu yılın 9 ayında 144 bin 936 yolcuya ev sahipliği yaptı.
Selahaddin Eyyubi Havalimanı, bu yılın 9 ayında 144 bin 936 yolcuya ev sahipliği yaptı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK’nın saldırılarına rağmen yapımı tamamlanan Selahaddin Eyyubi Havalimanı, bu yılın 9 ayında 144 bin 936 yolcuya ev sahipliği yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 26 Mayıs 2015’te açılışı gerçekleştirilen havalimanı, yaklaşık 3 ay sonra terör saldırıları nedeniyle bir süre uçuşlara kapatılmıştıı.

Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla huzur ve güven ortamının yeniden sağlandığı kentte 9 Eylül 2016’da tekrar hizmete giren ve bölge ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayan Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nda yolcu artışı devam ediyor.

Havalimanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, yıllık 1 milyon yolcu kapasiteli havalimanında bu yılın 9 ayında ağırlanan yolcu ile düzenlenen ticari sefer sayısı geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdi.

Havalimanından yılın 9 ayında, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 32 artışla 144 bin 936 yolcu hizmet aldı.

‘HASTALARIN VAKTİ YOLDA GEÇİYORDU’

Toplam uçak seferi de yüzde 16 artışla bin 105’e, yük trafiği ise yüzde 30 artışla bin 323 tona ulaştı.

Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı, yaptığı açıklamada, havalimanının bölge için önemine vurgu yaptı. Yüksekova’nın büyük şehirlere uzak mesafede olduğuna dikkati çeken Kaşıkçı, “Hasta olan bir insanın vakti yolda geçiyordu ya da buradan Van’a ulaşması için iki buçuk üç saatlik bir yol gidiyordu. Dolayısıyla şimdi insanımız, hastası, yolcusu fark etmiyor, kim isterse hemen 5 dakika mesafede havalimanına ulaşıyor. Bir buçuk saat sonra da istediği yere rahatlıkla ulaşabiliyor” diye konuştu.

'HAVALİMANI ÇALIŞACAK DENİLDİ'

Terör örgütünün, burada bir hizmet olmasını istemediğini, insanların sıkıntı yaşamasını istediğine dikkati çeken Kaşıkçı, “Terör örgütü bütün inşaat süreçlerini, sonraki süreçleri engellemeye ne kadar uğraşsa da devlet kararlı şekilde, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda ‘havalimanı çalışacak denildi’ ve nitekim açıldı. Şu anda Ankara ve İstanbul’a seferlerimiz var” ifadesini kullandı.


Uçaklar dolu gidip geliyor

Uçakların dolu şekilde yolcu taşıdığının altını çizen Kaşıkçı, şunları kaydetti:

“Hiçbir koltuk boş değil, hem gidişinde hem gelişinde. Sadece Yüksekova ya da Hakkari kullanmıyor. Urumiye’ye 85 kilometrelik yakın bir mesafedeyiz. İran yolcusunun en kısa mesafede ulaşabileceği havalimanı Yüksekova Havalimanı’dır. İran yolcularımız da yine havalimanımızdan faydalanıyor. Önümüzdeki süreçte yeni uçak seferleriyle buradan daha fazla yolcu faydalanacak. Terör örgütünün inadına böyle güzel ve büyük bir yatırım gerçekleşti. Emeği geçen hükümetimize, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.”

#Hakkari
#havalaanı
5 yıl önce