|

Güvenli okul yolu

Yeni düzenlemeyle birlikte, okul servisleri daha güvenli hale getirilecek. Güzergahlar tespit edilirken tehlikeli ve kalabalık değil, öğrencilerin riske girmeyeceği noktalar ve yollar tercih edilecek. Sürücüler, öğrencilerle uygun şekilde muhatap olacak ve saygı sınırlarını aşmayacak. Kurallara uymayan sürücüler ihtarsız görevden uzaklaştırılacak.

Yeni Şafak ve
08:00 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 09:18 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Ücretler yıllık olarak ödenebi leceği gibi aylık taksitlerle de (en fazla 9 taksit) ödenebilecek.
Ücretler yıllık olarak ödenebi leceği gibi aylık taksitlerle de (en fazla 9 taksit) ödenebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığının Okul Servis Araçları Yönetmeliğindeki yeni yaptığı düzenlemeyle birlikte, okul servisleri daha güvenli hale getirilecek. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle İçişleri, Milli Eğitim ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarına çeşitli yetkiler verilmişti. MEB ilgili yönetmeliğin 8’inci maddesinin 6’ncı fıkrasına dayanılarak Okul Servis Araçlarının Çalıştırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar belirlenerek illere gönderildi.

İHTARSIZ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA

Servis sürücüleri ve rehber personel, saç-sakal tıraşlı, sade, temiz ve kamu adabına uygun kıyafetle hizmet verecek, öğrencilerle uygun şekilde muhatap olacak ve saygı sınırlarını aşmayacak. Servis sürücülerinin ve rehber personelin aralarında tartışmamaları, hareketleri ve bakışlarıyla öğrencileri taciz etmemeleri veya öğrencinin gelişimini kötü yönde etkileyici söz ya da davranışlarda bulunmamaları zorunlu olacak. Bu tür davranan sürücüler ve rehber personel, ihtara gerek kalmadan Taşımacıyı Tespit Komisyonu tarafından görevinden uzaklaştırılacak.

DUR LEVHASI MUTLAKA TAKILACAK

Taşımacı, eğitim saatleri değiştirildiği takdirde saat uygulamasına aynen uyacak. Öğrencilerin araçlara binmesi veya inmesi sırasında trafikteki diğer araçların öğrenciler için tehlike oluşturmayacak şekilde duraklamasını sağlamak amacıyla “DUR” işaret levhası mutlaka takılacak.

  • GÜVENLİ YOLLAR TERCİH EDİLECEK
  • Güzergahlar tespit edilirken hangi suretle olursa olsun tehlikeli ve kalabalık değil, öğrencilerin riske girmeyeceği noktalar ve yollar tercih edilecek. Öğrencilerin ikamet adreslerinde yıl içerisinde değişiklik olduğu takdirde öğrenci sayısına göre güzergahlarda çalıştırılan araçlar arasında komisyon tarafından en uygun şekilde yer değişikliği yapılabilecek.
GÜZERGAH İÇİN İLGİLİ BELEDİYEDEN ÖZEL İZİN

Sürücü ile rehber personel, araçta sigara içmeyecek ve serviste zorunlu bilgilendirme dışında görüntü ve ses sistemlerini çalıştırmayacak. Okul servis araçlarında rehber personel bulundurulacak. Taşımacı, şehir içinde izlenecek güzergah için ilgili büyükşehir belediyesi veya belediyeden özel izin belgesi alacak.

BİR MUHTAÇ ÖĞRENCİ ÜCRETSİZ TAŞINACAK

Öğrenci taşımacılığı yapan her araç Taşımacıyı Tespit Komisyonunca belirlenen ve yazılı olarak bildirilen bir muhtaç öğrenciyi ücretsiz olarak taşımakla yükümlü olacak.

  • 15 dakika kuralı!
  • Okul servis araçları, okula uzaklık, coğrafi ve iklim şartları dikkate alınarak öğrencileri ders başlangıcından en fazla 15 dakika önce okula teslim edecek. Öğrenciler evden daha erken alınarak okula erken bırakılmayacak, 15 dakikadan daha fazla bir süre bekletilmeyecek, ders bitiminde okuldan bekletilmeden alınarak evlerine bırakılacak. Okul servis araçlarının öğrencileri, okul açılış saatinden 15 dakika önce okula bırakmak ve okul kapanış saatinden 15 dakika sonra okuldan almış olmaları gerekecek. Servis araçlarında ayakta ve taşıma sınırı üzerinde öğrenci taşınmayacak. Komisyon, sözleşmede yer alan hükümlerin yerine getirilmemesi durumunda tek taraflı sözleşmeyi feshedebilecek.

#Okul
#eğitim
#Okul Servisi
6 yıl önce