|

Güvenliğe tek göz

İçişleri Bakanlığı geliştirdiği yeni yazılımla dijital altyapıyı tek çatıda topluyor. Özellikle terörle mücadelede istihbarat birimleri arasındaki irtibatı kolaylaştıracak uygulama ile akaryakıt istasyonlarından okullara mevcut bütün kamera sistemleri birbiri ile entegre hale getiriliyor.

Haluk Karakaya
04:00 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 03:15 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Şehirler 7/24 kameralı sistemlerle gözetleniyor.
Şehirler 7/24 kameralı sistemlerle gözetleniyor.

Güvenlik güçleri ve istihbarat birimlerince ortak şehir kontrolü için faaliyetlerinin yanı sıra şehirler 7/24 kameralı sistemlerle gözetleniyor. Birçok terör eylemi kameralar sayesinde gerçekleşmeden engellenirken, bu sistemler fiziki ve yazılımsal olarak geliştiriliyor.

ALT SİSTEMLERLE ENTEGRE EDİLDİ

Bu çerçevede İçişleri Bakanlığı’nın ‘yeni güvenlik markası’ olan İstihbarat Değerlendirme Analiz Ve Koordinasyon Merkezi (İDAKOM) faaliyete alındı. İDAKOM yazılımı ile özellikle terörle mücadelede görev yapan istihbarat birimleri arasındaki irtibatın ve koordinasyonun arttırılması hedeflendi. Dijital altyapıların koordinasyonu ve entegrasyonu çerçevesinde kent güvenlik yönetim sistemi, plaka tanıma sistemi, PTS; elektronik denetleme sistemi, EDS; POLNET, akaryakıt istasyonları kameraları, AVM kameraları, okul kameraları, belediye kameraları gibi alt sistemlerle de entegre edildi.

ŞUBATTA TAM KAPASİTE

Yeni güvenlik anlayışıyla devreye sokulan İDAKOM diğer şehir güvenlik sistemleriyle entegre olarak çalışıyor. Yürütülen proje 2019’un şubat ayında tüm illerde tam kapasite devreye girecek. KGYS nokta sayısı son iki yılda yüzde 65, kamera sayısı yüzde 104 artarken PTS’ler de son bir yılda yüzde 38 artış sağlandı. Okullar da ortak güvenlik kamera sistemleriyle entegreli olarak donatıldı. Bugüne kadar 664 okulda hizmet verirken, 98 okulda ise çalışmalar devam ediyor. Ayrıca 12 bin 764 akaryakıt istasyonı da PTS ve POLNET uygulamalarıyla kontrol ediliyor.

#POLNET
#İçişleri Bakanlığı
5 yıl önce