|

Güzellikler Meram’da umutları yeşertti: Vefa Sosyal Destek Grupları devrede

Yoğun günler yaşayan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ ekipleri, rutinin dışında yaptıkları sürprizlerle Meram’a güzellikler yaşatıyor. 72 yaşındaki Mustafa Güre’ye doğum günü sürprizi yapan ekipler, çaldıkları her kapının ardında aldıkları güzel tepkilerle de duygu dolu anlar yaşıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 9/04/2020 Perşembe
Güncelleme: 02:43 - 9/04/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Bizim Meram Masası ekipleri hazırladıkları doğum günü pastası ile Mustafa Güre’nin doğum gününü kutladı. Başkan Kavuş da Güre’yi görüntülü arayarak Berat Gecesi ve doğum gününü tebrik etti.
Bizim Meram Masası ekipleri hazırladıkları doğum günü pastası ile Mustafa Güre’nin doğum gününü kutladı. Başkan Kavuş da Güre’yi görüntülü arayarak Berat Gecesi ve doğum gününü tebrik etti.

Konya Meram’da koronavirüs salgını ile mücadelede vatandaşların yanında yer almak adına kamu kurumları tarafından oluşturulan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’nun yardımlaşma ve diğerkâmlığın en güzel örneklerini verdiği çalışmaları, birbirinden güzel sahnelerin yaşanmasına da zemin hazırlıyor.

Bu umut yeşertici güzelliklerin son örneğinde Meram Belediyesi ekipleri, 72 yaşındaki Mustafa Güre’ye doğum günü sürprizi yaptı. Ankara’da yaşayan damadı Durmuş Koçak’ın hatırlatması ve talebi üzerine harekete geçen Bizim Meram Masası ekipleri bir doğum günü pastası ile Mustafa amcanın doğum gününü kutladı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da Mustafa Güre’yi görüntülü arayarak Berat Gecesi ve doğum gününü kutladı, heyecanını paylaştı. Yaşanan süreçten dolayı dışarı çıkamayan Mustafa Güre sürpriz doğum günü kutlaması ve Başkan Kavuş’un aramasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek kendilerine yardımcı olan tüm ekiplere teşekkür etti.


YAKIT PARASINI VERMEK İSTEDİ

‘Vefa Sosyal Destek Grubu’nun yardımlarında bir diğer duygu dolu an da Meram’da yaşayan Vezir amcanın ziyaretinde yaşandı. Ekiplerin ihtiyaçlarını götürdüğü Vezir amcanın ‘Benim için buraya kadar geldiniz, devletimizin hakkı geçmesin. Alın şu parayı arabaya benzin alın’ ısrarı ekiplerin duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu. Yaşlı amcanın sözleri ve ısrarı olaya şahit olan ekibin gözlerini yaşarttı. Vezir Amcayı güçlükle ikna eden ekipler yaşlı amca ve eşinin ihtiyaçlarını bırakıp evden ayrıldılar. ‘Vefa Sosyal Destek Grubunun’ çalışmalarının yanı sıra devam eden belediye hizmetleri sırasında yaşanan güzellikler bu zorlu süreçte herkes için sevinç kaynağı oldu.

AVRUPA ÜLKELERİ SÜRECİ KAYBEDEREK ATLATACAK

Gerek ‘Sosyal Vefa Grubu’nun çalışmalarında gerekse personelinin vatandaşlara yaşattığı bu güzelliklerin dünyada eşi benzeri az rastlanır iyilikler olduğuna vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu iyiliklere vesile olan personeline ve grup çalışanlarına teşekkür etti.

Gece gündüz demeden hizmetlerini aksatmadan yürüten tüm çalışanlara kolaylıklar dileyen Başkan Kavuş, “Bu zorlu günler yaşanırken, dünyanın en modern ve ileri olduğu söylenen toplumlarında yağma en büyük korku iken bizim toplumumuzda yaşanan bu güzel görüntüler bizim ne denli büyük bir millet ve ne denli büyük bir medeniyetin mirasçısı olduğumuzu gözler önüne sermektedir. Bu zorlu süreci Allah’ın izniyle tüm dünya atlatacaktır. Ama kimi kazanarak kimi kaybederek. Şu yaşananlar gösteriyor ki bizler kazanarak bu süreçten çıkacağız” ifadelerini kullandı.

#Konya
#Koronavirüs
#Meram
#Vefa
4 yıl önce