|

GYO'lar halka arz için kuyruğa girdi

Albayrak, Martı ve Reysaş GYO'dan sonra Mesa GYO da halka arz için gün saydığını açıkladı

00:00 - 2/06/2009 Salı
Güncelleme: 01:55 - 2/06/2009 Salı
Yeni Şafak
GYO'lar halka arz için kuyruğa girdi
GYO'lar halka arz için kuyruğa girdi

Piyasalardaki iyimser beklentiler halka arz girişimlerini de hızlandırdı. Albayrak GYO, Martı GYO, Mesa GYO gibi pekçok gayrimenkul yatırım ortaklığı borsada halka arz için gün sayıyor. Son olarak Mesa Gayrimenkul Yatırım Ortaklıgı hisse senetlerinin 2010 yılında halka arz edilmesinin planlandığı açıklandı.

İnşaat sektoründe faaliyet gösteren Mesa GYO; 450 milyon lira portföy büyüklüğü ile borsada işlem gören gayrimenkul yatırım ortaklıklarıyla karşılaştırıldığında 4'üncü sırada yer alıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre hisse senetlerinin, ekonomik gelişmelere bağlı olarak 2010 yılında halka arz edilmesi planlanıyor.

Mesa Gyo'nun portföyü; Anadolu Yakası'nın ilk AVM'si olma özelliğini taşıyan Capitol AVM, Mesa'nın 1990'lı yılların başında geliştirdiği "Bahçeşehir Uydukent Projesi" içinde yer alan 603 konuttan oluşan Mn Bahçeşehir Evleri Projesi, Çengelköy'de Mesa projesi, Ankara'nın merkezinde Mesa Dora evleri ve yine Bahçeşehir'de yeni projeler geliştirmeye müsait 330 bin metrekare arsadan oluşuyor.


15 yıl önce