|

Habib Chaab iddianamesinin detayları ortaya çıktı: Minibüste bayıltılıp kaçırılmış

İranlı muhalif Habib Chaab, uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerif Zindaşti'nin adamlarınca İran'a kaçırılmıştı. MİT ve emniyet ekiplerince yakalanan 12 kişiden 11'i tutuklandı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamenin detaylarına ulaşıldı. Chaab'ın İsveç'ten İstanbul'a, "Saberin Saadi" adıyla tanıdığı, gerçek adı ise Zeynep Savari olan kadınla buluşmak için geldiği, bindiği minibüste eli silahlı kişilerce bayıltıldığı, ardından karayoluyla Van’a götürülüp İran'a kaçırıldığı ortaya çıktı.

11:54 - 14/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 12:05 - 14/07/2021 Çarşamba
Diğer
Habib Chaab iddianamesinin detayları ortaya çıktı
Habib Chaab iddianamesinin detayları ortaya çıktı

Olay, geçtiğimiz yıl ekim ayında İstanbul'da yaşanmıştı. İranlı muhalif Habib Chaab, Türkiye’ye geldikten sonra ortadan kayboldu. MİT ve Emniyet'in yürüttüğü soruşturmayla Chaab’ın ardında bıraktığı esrarengiz olaylar zinciri çözüldü. Chaab’ı kaçıranlar, Türkiye’nin yakından tanıdığı organize suç örgütü lideri Naci Zindaşti’nin adamlarıydı.

  • TRT Haber'in aktardığına göre; MİT ve Emniyet'in incelemesi sonucu olaya karıştığı tespit edilen 16 kişiden 12'si yakalandı. 11’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
İddianame hazırlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Zindaşti ve adamları hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, suç örgütü elebaşısı Zindaşti için "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna azmettirmek" suçlamasıyla 14 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Firari 4 kişinin dosyası ayrıldı

Diğer sanıklar hakkında da benzer suçlamalarla 21 yıla kadar hapis istendi. Firari 4 kişinin dosyası ise ayrıldı. Firariler arasında, Chaab’ın kaçırılmasına yardım eden bir kadın da var.

İddianamenin detayları

İddianameye göre; Habib Chaab İsveç'ten İstanbul'a, "Saberin Saadi" adıyla tanıdığı, gerçek adı ise Zeynep Savari olan kadınla buluşmak için geldi. Fakat onunla buluşmaya gittiğinde bindiği minibüste eli silahlı kişilerce bayıltıldı. Ardından karayoluyla Van’a götürülüp İran'a kaçırıldı. Chaab’in daha sonra İran’da tutuklandığına dair haberler çıktı.



  • Bir dönem Türkiye'de de bulunan suç örgütü elebaşı Naci Şerifi Zindaşti, çeşitli suçlardan gıyabında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Habib Chaab'ın kaçırılmasına ilişkin dosyanın da bu dava ile birleştirilmesi bekleniyor.

#Habib Chaab
#Naci Şerif Zindaşti
#iddianame
3 yıl önce