|

Hac gönülde başlar

Hacı adaylarını bilgilendirme toplantısına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, haccın gönüllerde başlayan manev bir yolculuk olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
01:00 - 4/12/2005 Pazar
Güncelleme: 14:18 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
  • OKTAY MEHMET

    Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl Hacca gidecek hacı adayları için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, hacı adaylarına, haccın mana ve ehemmiyetini anlattı.

    Eresin Topkapı Otel'de düzenlenen ve hacı adaylarının da katıldığı toplantıda konuşan Ali Bardakoğlu, hac ibadetinin müminlerin gönül dünyalarında başlayan manevi bir yolculuk olduğunu söyledi. Bardakoğlu, "Hac ibadeti, bütün ibadetleri içinde cem eden, her ibadetin hikmetini bir arada bulunduran müstesna bir ibadettir. Hac yolculuğu uçağa binmekle değil, hacca niyet emek, gönlümüzü zihnimizi, tefekkürümüzü o yolculuğa açmaka başlar" dedi.

    Hacca giden insanın aynı zamanda İslam'a mensup olmanın yüce onurunu taşırken, aynı zamanda Allah'a kul olmanın kadir kiymetini anlayacağını ifade eden Bardakoğlu, "Hacı adayları, kutlu toprakalara yapacağı yolculukla İslam toplumunun coşkulu yükselişi, kainat içinde var oluşunun hikmetini anlayacak. Allah'ın bizi o güzel topraklara davet etmesi, azımsanacak nimet değil. Keseceğimiz kurbanla Allah'a şükredeceğiz" diye konuştu.

    SIRASI GELEN GİDECEK

    Yeni Hac Kararnamesi ile Diyanet İşleri Bayşkanlığı Hac Dairesi ile seyahat acentaları arasındaki çatışmanın yerini 'hac farisazını daha iyi nasıl yerine getirebiliriz' kaygısına dönüştüğünü anlatan Bardakoğlu, haccın serbest rekabet koşullarına bırakılmayacak kadar hassas bir durum olduğunu ifade etti. 300 bin kişinin müracaat edip, 100 bin kişinin hacca gidebidiği bir durumda rekabetin istismara dönüşebileceğine dikkat eken Bardakoğlu, "Umre farizası için götürülüp de hacca bırakılan kardeşlerimizin durumu üzüntü verici. Böyle durumlar ülkemizin prestijini yıpratıyor" dedi. Bardakoğlu, "Sırası gelen ikinci kez kayıt yaptırmasına gerek kalmadan hacca mutlaka gidecek" diye konuştu.

    Bardakoğlu, önümüzdeki yıldan itibaren, bütün hacıların müstakil odalarda, banyolu, tuvaleti odalarda kalması içi çalıştıklarını söyledi. Seminerde hacı adaylarına uymaları gerekenlerin yer aldığı bir kitapçıkla CD verildi. Diyanet İşleri, Başkanlığı hac farisazının sorunsuz geçmesi için her türlü önlemi aldı. Hac süresince 700 kafile başkanı adaylara destek için görev yapacak.

    Kutsal yolculukdün başladı

    İstanbul'dan 220 kişilik ilk hacı kafilesi dün sabah Medine'ye gitti. Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'ndan THY'ye ait Airbus 317 tipi uçakla kutsal topraklara hareket eden yolcular için THY görevlilerince uğurlama töreni düzenlendi. THY görevlileri, lokum ikram ettikleri hacı adaylarına, içinde hac görevini yerine getirirken birtakım ihtiyaçlarını giderebilecekleri eşyanın bulunduğu birer çanta da verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri de hacı adaylarına, içinde Kuranı Kerim, seccade, takke, pike gibi eşyanın bulunduğu birer bavul hediye etti. Törenin ardından hacı adayları, yakınlarıyla vedalaşarak kutsal topraklara hareket etti.



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce