|

Haçlılar özür diledi

Amerikan Uluslararası Mesleki ve Eğitim Hizmetleri Kurumu Başkanı Dr. Kenneth Chin, Haçlı Seferleri'nden utanç duyduklarını belirterek, ataları adına özür diledi.

Yeni Şafak
00:00 - 20/06/2001 Çarşamba
Güncelleme: 15:20 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

Amerikan Uluslararası Mesleki ve Eğitim Hizmetleri Kurumu Başkanı Dr. Kenneth Chin, Haçlı Seferleri'nden utanç duyduklarını belirterek, ataları adına özür diledi. ----------------------- spot -------------------------

19 Mayıs Üniversitesi ile Amerika Uluslararası Mesleki ve Eğitim Hizmetleri Kurumu tarafından düzenlenen "Uluslararası Dünya Barışına Bir Katkı Olarak Dinler Arası Diyalog" sempozyumu başladı. İki gün sürecek sempozyumda Müslüman ve Hıristiyan din adamları "Dinin dünya barışına katkısının nasıl sağlanacağını" tartışacaklar. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılış konuşması ilginç gelişmelere sahne oldu. Sempozyumun düzenlenmesine katkı sağlayan Amerikan Uluslararası Mesleki ve Eğitim Hizmetleri Kurumu Başkanı Dr. Kenneth Chin açılış konuşmasında 'Haçlı seferleri' için özür diledi.

'Utanç ve üzüntü duyuyoruz'

Chin Avrupalı Hıristiyanların Haçlı Seferleri hakkında konuşurken, "Avrupa kökenli takım arkadaşlarım benden ataları adına en samimi özürlerini dile getirmemi istediler. Asya Kökenli Hıristiyanlar olarak bizler batılı emperyalizmin kurbanlarıyız. Hıristiyanlık adına yapılan bu tür şeylerden utanç ve üzüntü duymaktayız. Hepimiz Tanrının inayetine muhtacız. Bağışlamayı öğrenirken, kin ve öç duygularından kurtulacağız" dedi. Chin'in bu ifadeleri Vali Muammer Güler ve 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay tarafından da desteklendi. Çin asıllı Dr. Kenneth Chin, konuşmasını "Dört deniz arasında herkes kardeştir" Çin Atasözü ile bitirdi.

HİÇBİR DİN SAVAŞ İSTEMİYOR

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz da, farklı din mensupları arasında görülen hoşgörüsüzlüğün temelinde insanların kendi inançlarını tam olarak tanıyamamalarının yattığını vurgulayarak; "Hiçbir din düşmanlığı, savaşı, kavgayı öngörmez. İslam inancımıza göre bütün peygamberler, insanlara İslam dininin temel inanç ve ahlak ilkelerini getirip tebliğ etmiştir. İslam dinine girmek barış, esenlik ve güven içinde olmak demektir" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce