|

'Hak, kanundan doğmaz'

Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın başörtüsüyle ilgili sözlerini değerlendiren Başbakan Erdoğan,"Bir hak, dünyanın bir ucunda farklı, bir başka ucunda farklı olamaz. Çünkü hak, hukuktan doğar" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 26/04/2005 Salı
Güncelleme: 13:53 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Anayasa Başkanı Mustafa Bumin'in konuşmasını değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir hak, dünyanın bir ucunda farklı, bir başka ucunda farklı olamaz. Çünkü hak, hukuktan doğar, kanundan doğmaz. Hak, kanunlarla güvence altına alınır." dedi.

Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda, İstanbul'a hareketinden önce gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin'in, başörtüsüyle ilgili sözlerini sorması üzerine Başbakan şöyle konuştu:

''3 Kasım seçimleri öncesinde benim Türkiye'de ileri sürdüğüm bir tez vardı: Bu tez, bir toplumsal mutabakatı içeriyordu. Ben bugün, bunu çok daha net olarak söylüyorum, Türkiye'de, bir halkın mutabakatı vardır, bir de halkın temsilcisi olanların ve kurumların mutabakatı vardır. Görünen o ki halkın mutabakatı ile kurumların mutabakatı henüz oluşmuyor. Türkiye, dünyada şu an farklı bir fotoğrafa sahip ve 28 ay içerisinde Türkiye bu fotoğrafla dünyada çok farklı bir konuma oturuyor. Ve evrensel haklar, evrensel değerler noktasında, eğer biz bu hakları görmemezlikten gelirsek, ülkemize yazık ederiz. Bir hak, dünyanın bir ucunda farklı, bir başka ucunda farklı olamaz. Çünkü hak, hukuktan doğar, kanundan doğmaz. Hak, kanunlarla güvence altına alınır. Bunu birbirinden çok iyi ayırt etmemiz lazım. Ve o hak, hepimiz için geçerlidir. Ve bunlara kılıf uydurarak, farklı yerlere çekmenin hiçbir zaman anlamı yoktur.''


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce