|

Hakim Kuban yine serbest bıraktı

Darbe andıcında imzası bulunan Dursun Çiçek'i tahliye eden, Kafes iddianamesine 'ret' oyu veren Hakim Oktay Kuban, tutuklanması istenen Tümgeneral Dalay'ı serbest bıraktı.

00:00 - 29/03/2010 Pazartesi
Güncelleme: 23:58 - 28/03/2010 Pazar
Yeni Şafak
Hakim Kuban yine serbest bıraktı
Hakim Kuban yine serbest bıraktı

Balyoz Darbe Planı" soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan Tümgeneral Abdullah Dalay, dün öğlen saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Dalay, Cumhuriyet savcıları Süleyman Pehlivan ile Mehmet Berk tarafından 3 saati aşkın bir süre ifadesi alındıktan sonra tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

O HAKİM HEP 'TAHLİYE' DEDİ

Mahkemede Tümgeneral Dalay'ın ifadesini Nöbetçi Hakim Oktay Kuban aldı. Dalay ifadesinin ardından mahkemeci serbest bırakıldı. Avukatı Ahmet Koç, müvekkili Dalay'ın, mahkeme tarafından 'delil yetersizliği ve kaçma şüphesi olmadığı' için serbest bırakıldığını söyledi. Dalay'ı serbest bırakan Hakim Kuban daha önce de tartışmalı kararlara imza atmıştı. 'İrtica ile Mücadale Eylem Planı'nın altında ıslak imzası bulunan Deniz Albay Dursun Çiçek'i tahliye eden Hakim Kuban, Kafes iddianamesine ret oyu vermişti. HSYK'nın tartışmalı yaz kararnamesi ile 12. Ağır Ceza Mahkemesine atanan Kuban, Balyoz kapsamında tutuklanması istenen Korgeneral Yurdaer Olcan'ı de serbest bırakmıştı. Kuban 'Amirallere suikast' iddianamesinin sanıklarınında tahliye edilmesi yönünde görüş bildirmişti.


14 yıl önce