|

Hakim ve savcılara TCK dersi verilecek

Adalet Bakanlığı, yeni TCK için mobil timler kurdu. Tasarıyı hazırlayan akademisyen ve yargıçlardan oluşan timler, tüm Türkiye'yi gezerek 9 bin hakim ve savcıya yeni TCK'yı anlatacak.

Yeni Şafak
00:00 - 2/09/2004 Perşembe
Güncelleme: 10:38 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Adalet Bakanlığı, bu ay içinde Meclis'ten çıkarılması plananlanan ve bir yıl sonra yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ceza Kanunu tasarısını ülke genelindeki tüm yargıç ve savcılara anlatmak için "mobil timler" kurmayı kararlaştırdı. Tasarıyı hazırlayan komisyon üyesi akademisyen ve yargıçlardan oluşan timler, kanunun yürürlük süresi içinde tüm Türkiye'yi uçakla gezerek 9 bin hakim ve savcıya yeni TCK'yı anlatacak.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü'nün öncülüğünde hareket edecek olan eğitim timleri, 1 Ekim tarihinden itibaren gruplar halinde Ankara, İstanbul, İzmir, Erzurum, Diyarbakır, Antalya, Kayseri, Samsun, Trabzon, Bursa, Adana ve Van olmak üzere 12 ayrı merkezde yaklaşık bir yıl içinde tüm hakim ve savcılara 348 maddelik yeni TCK'yı öğretecek. Eğitim toplantılarında öncelik ağır, sulh ve asliye ceza mahkemelerinde görevli hakim ve savcılara verilecek. Diğer mahkemeler ile Yargıtay ve Danıştay üyeleri ile tetkik hakimleri ise daha sonra eğitime alınacak.

Timlerde kimler var?

Hakim ve savcıları TCK eğitiminden geçirecek olan komisyon görevlileri şunlar: Yargıtay 1. Ceza Dairesi Üyesi Osman Şirin, Anayasa Mahkemesi Üyesi Ahmet Akyalçın, Yargıtay Onursal 1. Başkanı Mehmet Uygun, Askeri Yargıtay Onursal Başkanı Hk. Tuğg. İsmet Onur, Yargıtay 2. Ceza Dairesi Üyesi Ö.Raci İmamoğlu, Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Keskin Kaylan, Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi Kublay Özkan, Yargıtay 10. Ceza Dairesi Üyesi Mahmut Gül, Askeri Yargıtay 1. Daire Üyesi Hk. Kd. Alb. Hasan Dengiz, Yargıtay Onursal Üyesi Yılmaz Turan, Askeri Yargıtay Onursal Üyesi Hk. Kd. Alb. Ersin Esero, Askeri Yargıtay Onursal Üyesi Hk. Kd. Alb. Fahir Kayacan, Emekli Müsteşar Yardımcısı Uygur Aktalay, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi Üyesi Ali Em, Türkiye Barolar Birliği eski Başkanı Prof. Dr. Eralp Özgen, Marmara Ün. Hukuk Fak. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Feridun Yenisey, Marmara Ün. Hukuk Fak. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Emin Artuk, DEÜ Hukuk Hukuk Fak. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Bahri Öztürk, DEÜ Hukuk Fak. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Durmuş Tezcan, Başkent Ün. Hukuk Fak. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Doğan Soyaslan, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı F.Gülçin Durak, Kanunlar Genel Müdür Yardımcısı M.Ata Atapek, Kanunlar Gn. Md. Yrd. Dr. Haluk Çolak, Kanunlar Gn. Md. Yrd. Kenan Özdemir, Yargıtay Üyesi Dr. Ali Rıza Çınar, Anayasa Mahkemesi Rapartörü Dr. Ali Karagülmez, Kanunlar Gn. Md. Tetkik Hakimi Y.Solmaz Balo, SHÇEK Hukuk Müşaviri Sabahat Çine.

  • EVİN GÖKTAŞ / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce