|

Halep’in katilleri yargılansın

Hukukun Plarformu Avukatları, Esed başta olmak üzere Suriye ve İranlı generaller hakkında insanlığa karşı suç işledikleri sebebiyle suç duyurusunda bulundu. Şüpheliler arasında İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Kasım Süleymani de bulunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/12/2016 Salı
Güncelleme: 23:30 - 26/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Hukukçular Derneği, Uluslararası Hukukçular Birliği ve Hukukun Üstünlüğü Platformu'na mensup avukatlar Suriye'de insanlığa karşı gerçekleşen savaş suçu için başta Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve onun emir komutasındaki tüm faillere yönelik suç duyurusunda bulundu. Avukat Gülden Sönmez, Halep'i kana bulayan Suriye Savunma Bakanı Fehd Casim El Feric, Suriye Genelkurmay Başkanı Ali Abdullah Ayyoub, 'Pembe panter' lakaplı rejim komutanı Albay Süheyl El Hasan, İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Kasım Süleymani ve Halep'teki Şii teröristlerin başında bulunan İranlı General Seyit Cevat'ın suçlarını gösteren delillerin savcılığa sunulduğunu söyledi.





TÜRKİYE YARGILAYABİLİR


İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'na gelen platforma bağlı avukatlar adliye önünde kısa bir açıklamada bulundu. Avukatlar özellikle Halep bölgesinde son 1 yılda katledilenlerden sayısının 4 bin 725'e ulaştığını bildirdi. Suriye'de işlenen suçlar ile birçok uluslararası sözleşme maddesinin de ihlal edildiğine değinilen dilekçede, “Uluslararası Ceza yargısının dışında evrensel yargı yetkisi gereği, Türkiye yargı mercileri de bu savaş suçlarını işleyenleri yargılama yetkisine sahiptir” denildi.



#Hukukun Plarformu Avukatları
#Suriye
#İranlı generaller
#Devrim Muhafızları
#Süleymani
7 yıl önce