|

Halil İbrahim Koca'yı tanıyalım

İstanbul merkezli operasyonda tutuklanan işadamı Rıza Sarraf'ın ifadelerinde adı 1 milyon dolarlık şantaj iddiasıyla gündeme gelen Avukat Halil İbrahim Koca'nın ilginç bağlantıları olduğu ortaya çıktı.

Recep Yeter
00:00 - 24/12/2013 Salı
Güncelleme: 23:26 - 23/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Halil İbrahim Koca'yı tanıyalım
Halil İbrahim Koca'yı tanıyalım

İstanbul merkezli operasyonun ardından ilginç detaylara ulaşıldı. Adı '1 milyon dolarlık haber şantajı'yla gündeme gelen Avukat Halil İbrahim Koca'nın operasyon günü akşamına kadar Rıza Sarraf'ın avukatı olduğu ve Sarraf gözaltına alınınca arada kaldım diyerek avukatlığını bıraktığı ortaya çıktı. Daha da şaşırtıcı bilgi ise Koca'nın isminin 2011'deki genel seçimlerde MHP'ye yönelik şantaj kasetleri sonrası MHP'nin yayın organlarınca sıkça dillendirilmiş olması. Koca, şantaj kasetlerinin yüklendiği internet sitesinin ödemesini yaptığı ortaya çıkan İ.F.B'nin sahibi olduğu havayolu şirketinin de bir dönem ortağıymış.

HABERİ SARRAF'A GÖTÜREN KİŞİ

Avukat Koca'nın ismi, Sarraf'ın kendisinden 1 milyon dolar istediğini iddia ettiği bir gazeteciyle ilgili 'tape'lerde (ses kaydı) geçti. Son operasyon kapsamında ifadesine başvurulan Fatih eski İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce'nin Mali Şube Müdürlüğü'nde alınan ifade tutanaklarına yansıyan H.K. isimli avukatın Halil İbrahim Koca olduğu ortaya çıkmıştı. Sarraf, Mali Şube'de ve mahkemedeki ifadelerinde avukatı olarak bahsettiği Koca'nın kendisine bir haber metni getirdiğini ve bu haberin yapılmaması için 1 milyon dolar istendiğini ilettiğini söylemişti. Hürriyet'in Yeni Şafak'a yönelik karalama haberinde de ismi geçen Koca'nın Sarraf ile bu görüşmeyi bir başka gazete adına yaptığı ortaya çıkmıştı. Bu bilgilerin ardından Koca'nın ilginç bağlantıları günyüzüne çıkmaya başladı.

OPERASYON GÜNÜ BIRAKTI

Operasyonda gözlerin Koca'ya çevrilmesine neden olan gelişme ise Rıza Sarraf'ın avukatlığını operasyon günü bırakmış olması. Çevresine arada kaldığını söylediği iddia edilen Koca'nın Emniyet içerisindeki bağlantıları sebebiyle bu kararı aldığı dile getirildi. Bir süre öncesine kadar Emniyet Genel Müdürlüğü'nün avukatlığını yaptığı bilinen Koca, Beyoğlu'nda Sosyalist Parti üyelerine işkence yaptıkları gerekçesiyle yargılanan ve beraat eden 5 polis memurunun da avukatlığını üstlenmişti. Yine Koca'nın Emniyet'in içerisindeki bağlantılarına ilişkin ilginç bir ayrıntı da 2006 yılında yaptığı kaza sonucu ortaya çıkmıştı. Koca'nın Haliç'te kaza yaparak bir vatandaşın ölümüne neden olması üzerine dönemin Eyüp İlçe Emniyet Müdürü olay yerine gelmiş ve Koca'yı ekip aracıyla olay yerinden uzaklaştırmıştı.

ÜNAL VE DEMİR'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Yeni Şafak dünkü 'Cevap ver Hürriyet' manşetinde '1 milyon dolar şantajı'nı yapan kişinin isminin birçok gazetenin Ankara Temsilcisi'nin bulunduğu bir ortamda gündeme geldiğini yazmşıtı. İsmi geçen Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal ile Hürriyet Gazetesi eski Ankara Temsilcisi Metehan Demir söz konusu toplantıda bulunmadıklarını söyledi.

Kasetle gündeme geldi

Halil İbrahim Koca'nın ismi 2011'deki genel seçimlerde MHP'li milletvekili adaylarına yönelik kaset operasyonu sonrasında medyanın gündemine girmişti. MHP'ye yakın yayın organı olarak bilinen Ortadoğu gazetesi haberlerinde sıklıkla Avukat Halil İbrahim Koca'nın emniyetle ilgili bağlantılarına vurgu yapmıştı. Koca, o dönemde kasetlerin servis edildiği internet sitesinin ödemesini kredi kartından yaptığı ortaya çıkan İ.F.B'nin sahibi olduğu havayolu şirketindeki ortaklığı ile de gündeme taşınmıştı. Halil İbrahim Koca daha sonra aynı kişi tarafından çıkarılan bir havacılık dergisinin Danışma Kurulu'nda yer aldı. Halil İbrahim Koca'nın halen söz konusu şirketin hukuk danışmanlığını sürdürdüğü ileri sürüldü. Koca'nın Ceza Hukuku, İnsan Hakları gibi dersler verdiği Polis Akademisi'nde hocalık yaptığı dönemde, son yıllarda ismi kamuoyunda sıkça gündeme gelen Polis Akademisi eski öğretim görevlisi Önder Aytaç ile arkadaşlığı olduğu iddiaları da gündeme getirildi. Diğer yandan kamuoyuna yansıyan büyük davalarda ismi duyulan Halil İbrahim Koca, Şike davasında Trabzon Spor Kulübü Başkanı Sadri Şener ile kulüp yöneticisi Nevzat Şakar'ın avukatlığını üstlenmişti. Koca'nın Taksim'deki Koca Hukuk Bürosu'nda.7 avukat görev yapıyor.


10 yıl önce