|

Hangi anne kucağı bombayı hak eder

Emine Erdoğan Doha'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirerek, 'Yeryüzünde hangi annenin kucağı fosfor bombasını ya da bir füzeyi hak eder? Yeryüzünde hangi çocuk üzerine bomba yağdırılmasını hak eder?' dedi

Aa
00:00 - 16/02/2009 понедельник
Güncelleme: 03:03 - 16/02/2009 понедельник
Yeni Şafak
Hangi anne kucağı  bombayı hak eder
Hangi anne kucağı bombayı hak eder

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan 'Kadın ve Kalkınma ' konulu Türk-Katar çalıştayının açılışında yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirerek, 'Yeryüzünde hangi annenin kucağı fosfor bombasını ya da bir füzeyi hak eder? Yeryüzünde hangi çocuk gökyüzünden üzerine bomba yağdırılmasını hak eder? Her halde hiçbiri' dedi.

Emine Erdoğan, Doha'da ortak meselelerin konuşulmasında duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ekim 2007'de Şam'da bir araya geldiklerini hatırlatan Erdoğan, önümüzdeki senelerde de başka dost ülkelerde olacaklarını söyledi.

Erdoğan, “Yaşanan bu dram karşısında 'biz ne yapabiliriz' sorusu bugün önümüzde duruyor. Bu haksızlık, bu hukuksuzluk karşısında özellikle biz kadınlar, biz "anneler feryat etmeyeceksek kim feryat edecek. Gazze'de sönen, söndürülen ocaklar yeniden hayata nasıl dönecek? Ölüleri saymak, ölenleri rakamlarla ifade etmek zorunda kaldığımız bir dünyada kadın haklarından, çocuk haklarından, adaletten nasıl söz edeceğiz?" diye konuştu.

Katar Emiri'nin eşi Sheikha Mozah bint Nasser El-Misnad da ailenin sağlam durmasında Müslüman kadınların her zaman güçlü bir taraf olarak kalacağını belirtti. Kadının ispatı için burada olmadıklarını, bu konuları aştıklarını ifade eden El-Misnad, kadınların hem çalışma hayatında hem de ev hayatındaki sorumlulukları arasındaki dengeyi sağlayabileceklerini kaydetti.


Diplomasi masallarını bırakın

Emine Erdoğan, konuşmasında Gazze'de yaşanan insanlık dramına değinerek ve korkunç boyutlara ulaşan ölü ve yaralı sayılarını tek tek sıraladı. “Şimdi sormak istiyorum” diyen Erdoğan, “Kurulan diplomasi masalarına; bu sonuçlar gelmeyecekse peki bu masalarda hangi soruna hangi çözüm bulunacak. İnsanlıktan, merhametten, annelerden, çocuklardan, ihtiyarlardan, masumiyetten, hayat hakkının kutsallığından söz edilmeyecekse uluslararası hukuk, diplomasi, diyalog, müzakere ne anlam taşır.” diye sordu. İnsanlık adına yapılması gereken şeyler olduğunu belirten Emine Erdoğan,"terörün, şiddetin, savaşların, hukuk tanımazlığın sürüklemek istediği yerin"çaresizlik olduğunu söyledi. Çare üretmek ve çözüm bulmak için akıl ve vicdanla birlikte harekete geçilmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, platformda da bu amaçla Türk ve Katarlı kadınlarla bir araya geldiklerini söyledi.


Gümüş'le başbaşa görüşme

Emine Erdoğan'a Katar gezisinde eşlik eden Gümüş dizisinin oyuncularından Songül Öden Uçucu'ya Katar Emiri'nin eşi Sheikha Mozah bint Nasser El-Misnad'ın ilgisi gözlerden kaçmadı. Üçlü, basına kapalı olarak bir süre görüştü. Çalıştaya, Emine Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Edibe Sözen, Nükhet Hotar Göksel de katıldı.




15 лет назад