|

Hani milliyetçiydiniz? Hani ülkeyi çok seviyordunuz?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "61 yıldır AKPM'ye üyeyiz. Mevlüt Çavuşoğlu kardeşimizin başkan olması aleyhine gelişen önergeye CHP milletvekili Sayın Birgen Keleş ne yazık ki destek veriyor. MHP milletvekili Sayın Tuğrul Türkeş de oylamaya katılmıyor, salondan çıkıyor. Hani milliyetçiydiniz ya, Nerede? Hani ülkeyi çok seviyordunuz, Nerede? Bu ne kindir yahu? Bu nasıl yaklaşım tarzıdır?" dedi.

Aa
00:00 - 2/02/2010 Salı
Güncelleme: 13:12 - 2/02/2010 Salı
Yeni Şafak
Hani milliyetçiydiniz? Hani ülkeyi çok seviyordunu
Hani milliyetçiydiniz? Hani ülkeyi çok seviyordunu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'AK Parti iktidarı Türkiye'nin uluslararası itibarını artırırken, konumunu yükseltirken, önemini ortaya koyarken, muhalefet partilerinin sergiledikleri tavır, ülkemiz açısından içler acısıdır' dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun AKPM Başkanlığına seçilmesinden sonra muhalefetin tavrını da eleştiren Erdoğan, 'Muhalefet bu başarıyı bile takdir etmek, bu mutluluğu bile paylaşmak erdemini gösteremiyor' diye konuştu.

Partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasına Mevlüt Çavuşoğlu'nun, geçen hafta Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığına seçildiğini hatırlatarak başlayan Erdoğan, Çavuşoğlu'nu bir kez daha kutladı ve görevinde başarılar diledi. 

Çavuşoğlu'nun iki yıl bu görevi sürdüreceğini ifade eden Erdoğan, 'Temennimiz, bu başarının bundan sonra da devamıdır. Tabii ki bu gurur duyulacak bir gelişme. Ülkemizin AK Parti döneminde uluslararası düzeyde artan önemini ortaya koyan bir gelişme' dedi. 

Türkiye'nin uluslararası kuruluşlarda gösterdiği etkinliklerin ve üstlendiği görevlerin, sergiledikleri dış politikanın önemini ve ağırlığını yansıttığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin 2009, 2010 yılları için BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine iktidarları döneminde seçildiğini söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

'Medeniyetler İttifakı Projesi Eşbaşkanlığını İspanya ile birlikte iktidarımız döneminde üstlendik. İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreterliğine bir Türk'ün seçilmesi, ikinci dönem dahil yine AK Parti döneminde gerçekleşti. BM Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Genel Direktörlüğüne bir Türk'ün gelmiş olması yine iktidarımız döneminde gerçekleşti. BM ortak teftiş birimi üyeliğinden tutunuz, Uluslararası Atom Enerji Kurumu yönetimine, İşkenceyi Önleme Komitesine kadar bir çok platformda üyelerimizle temsil ediliyoruz. 

Bütün bunlar kendi kendiliğinden olmadı. Her platformda, her zeminde kendimizi anlattık, tezlerimizi anlattık, öneriler getirdik, sorunların çözümünde aktif roller üstlendik. Fakat üzüntüyle ifade etmeliyim ki şu anda ekranları başında bizleri izleyen milletime bunu özellikle duyurmak istiyorum; AK Parti iktidarı Türkiye'nin uluslararası itibarını artırırken, konumunu yükseltirken, önemini ortaya koyarken, muhalefet partilerinin sergiledikleri tavır, ülkemiz açısından içler acısıdır... 

Bakınız, 61 yıldır AKPM'ye üyeyiz. İlk kez bir Türk ve ilk kez Doğu Avrupa'dan bir ülke Meclis Başkanlığını üstleniyor. Bu, Türkiye'nin başarısıdır. Dikkat edin; AK Parti'nin demiyorum. Türkiye'nin başarısıdır. Türkiye'nin gururudur. Ülkemiz adına mutluluk duyacağımız bir başarıdır. 

Muhalefet bu başarıyı bile takdir etmek, bu mutluluğu bile paylaşmak erdemini gösteremiyor. Bırakınız, bu mutluluğu paylaşmayı, bırakınız tebrik etmeyi Mevlüt Çavuşoğlu kardeşimizin başkan olması aleyhine gelişen önergeye CHP milletvekili Sayın Birgen Keleş ne yazık ki destek veriyor. MHP milletvekili Sayın Tuğrul Türkeş de oylamaya katılmıyor, salondan çıkıyor. Mevlüt Çavuşoğlu kardeşimiz 47 ülkenin 40'ından fazlasının teklifiyle başkanlığa aday oluyor ama Türkiye'nin muhalefet partisine mensup bazı temsilcileri adeta bu süreci engelleme çabasına giriyor. Hani milliyetçiydiniz ya, Nerede? Hani ülkeyi çok seviyordunuz, Nerede? Bu ne kindir yahu? Bu nasıl yaklaşım tarzıdır?  

Düşünebiliyor musunuz, birçok devlet başkanı, dünya lideri, arkadaşımızı arayıp kutlarken, şu ana kadar hiç bir genel başkan arayıp da 'tebrik ederim, hayırlı olsun' deme nezaketini gösteremedi. Üstüne üstlük bir muhalefet milletvekili de -MHP'li Ertuğrul Kumcuoğlu-, 'Niçin başmüzakereci Egemen Bağış arkadaşımız için Konseydeki toplantıya katıldı' diye yazılı soru önergesi veriyor.'


'MUHALEFETİN ÇAPI'

AK Parti'nin Türkiye'yi dünya gündemine taşırken, Türkiye'nin imajını, önemini artırmanın mücadelesini verirken, muhalefetin hazımsızlıklarla, küçük hesaplarla  kısır tartışmalar ürettiğini ifade eden Erdoğan, 'Muhalefetin çapı, vizyonu, idraki kaldırmasa da biz, Türkiye'nin menfaatlerini korumaya, Türkiye'nin uluslararası etkinliğini artırmaya devam edeceğiz' dedi.       

Erdoğan, konuşmasında, ekonomiye ilişkin iki yeni gelişmeyi de milletvekilleriyle paylaştı. Aralık ayı ve Ocak ayı başında kredilendirme kuruluşlarının Türkiye'nin notunu artırdığını hatırlatarak, dün Japon kredilendirme kuruluşunun Türkiye'nin uzun dönem borçlanma notunu BB eksiden BB'ye yükselttiğini bildirdi. 

Japon kredi değerlendirme kuruluşunun gerekçesine de değinen Erdoğan, gerekçede, 'Türkiye, küresel kriz döneminde dış şoklara karşı dayanıklılığını gösterdi' ifadesine yer verildiğini anlattı. 

İhracat rakamlarına da değinen Erdoğan, Ocak ayı ihracat rakamlarının, bir önceki yılın ocak ayına göre, yüzde 12,5 artarak 7 milyar 912 milyon dolara yükseldiğini söyledi. TÜİK'in de 2009'un tamamı için yıllık ihracatı açıkladığını ifade eden Erdoğan, buna göre 2009'un tamamında 102 milyar 165 milyon dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.

14 yıl önce