|

Hani vaadedilen anahtarlar

Başbakan Erdoğan, hükümet olarak vaadlerini tek tek yerine getirdiklerini belirterek, "Geçmişte iki anahtar sözü verenler oldu. Hani bu anahtarlar?" dedi

Yeni Şafak
00:00 - 11/06/2006 Pazar
Güncelleme: 16:52 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Başbakan Tayyip Erdoğan, bir zamanlar bazı siyasi parti liderlerinin bir ev ve bir araba anahtarı vaadettiğini hatırlatarak, "Hani vadettiğiniz anahtarlan nerede?" diye sordu. Erdoğan, TOKİ ile Denizli Belediyesi'nin ayrı ayrı yaptırdığı toplu konutların anahtar teslim törenine ile partisinin Denizli İl Kongresi'ne katıldı. Başbakan Erdoğan, hükümet olarak yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını belirterek, "Durursak düşeriz, gevşersek kaybederiz, hedeflerimizi unutursak yolumuzu şaşırırız. Lüzumsuz tartışmalardan, iç çekişmelerden uzak durmalıyız. İleriye bakmalıyız. Hedeflere odaklanmalıyız" dedi.
ONLAR BORÇLANDI BİZ ÖDEDİK

İsim vermeden DYP eski Genel Başkanı Tansu Çiller'in herkese iki anahtar vaadini hatırlatan Erdoğan, "Geçmişteki iktidarlar bir ev bir araba olmak üzere iki anahtar vaadettiler. Hani nerede anahtarlar? Biz gerçekleştireceğimiz vaadleri veriyoruz ama, verdiğimiz vaadleri de gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

"Vatandaşların cebinden zorunlu tasarruf adı altında paraları topladılar, geri de ödemediler. ANAP'ı MHP'si, CHP'si, DSP'si, DYP'si hepsi kesti. Bunu ödemek bize düştü" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü, "Geçmiş hükümetler de IMF ile temasları olanlar, bugün afra tafra yapıyorlar. Onlar bugüne kadar sadece borçlandılar. Biz iktidara geldiğimiz de 23.4 Milyar dolar IMF'ye borç vardı, şu anda 11 Milyar dolara düştü. Merkez Bankası'ndaki rezerv 26 milyar dolardan 58 milyar dolara çıktı. 32 milyar dolar arttı. Bu da 48 katrilyon demektir. 21 katrilyon borç ödedik. Toplam 69 katrilyon eder. Diğerleriyle birlikte ekonomiye 90 katrilyon lira katma değer kattık"

AŞ KAPISI, İŞ KAPISI... BUNA ALKIŞ TUTMAK GEREK

Menderes Tekstil Konfeksiyon Tesislerinin açılışını yapan Erdoğan, "Aş kapısı, iş kapısı... Buna alkış tutmak gerekir'' diye konuştu. "3 Kasım 2002 seçimi öncesinde, 'bu ülkede kim bir taş üstüne taş koyarsa başımızın üstünde yeri var'' demiştim. Bunu söylüyordum, çünkü işsizlik almış başını gidiyordu, hergün kepenkler kapanıyordu, işsizlik ordusuna her gün yeni işsizler ekleniyordu'' dedi.

GÜLDANE TEYZE SÜRPRİZİ

Başbakan Erdoğan'ın Denizli'ye her gelişinde Huzurevi'nde ziyaret ettiği Güldane Yaşin adlı yaşlı kadın bu kez Başbakan'a sürpriz yaptı. Güldane anne kendisine tahsis edilen araç ile Başbakan'ın programı olduğu yere geldi ve kendisi ile bir süre sohbet ederek hasret giderdi.

  • ERHAN SEVEN/DENİZLİ
    Elinize dilinize dursun

    Başbakan Erdoğan son Denizli gezisinde açılışını yaptıkları kavşakla ilgili, "Başbakan'ın açılışını yaptığı kavşağın yan tarafı çoktü" denildiğini hatırlatarak,"Elinize dilinize dursun. Çöken birşey yok. AK Parti iktidarına öteden, yeriden nasıl, ne yapabiliriz diyorlar. Ama güneş balçıkla sıvanmaz" dedi.

    Fenerli Başbakan'a Denizli forması

    Başbakan Erdoğan'ın konuşması zaman zaman davul sesleriyle kesildi. Üzerlerinde Denizlispor'un yeşil siyah renkli formalarının da bulunduğu gençlerin davul çalması üzerine Erdoğan," Yorulmadınız değil mi?" diye sordu. "Yorulmadık" cevabını alınca,"Yorulmadığınız belli. Denizli'yi düşürmediniz. Maçlardaki davul sayısı buradakine göre daha fazlaydı" dedi. Bu arada Fenerbahçe taraftarlılığı ile bilinen Başbakan Erdoğan'a sezonun son haftasında şampiyonluğun kaçırıldığı Denizli Atatürk Stadı'nda, Denizlispor Başkanı Ali İpek tarafından kentin plaka numarası olan 20 numaralı, yeşil ve siyahlı ve üzerinde ismi yazan forma hediye edildi.



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce