|

Haritaları yırtacağız

NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Atatürk’ün “düşman” olarak gösterilmesi Türkiye’yi hedef alan kuşatmayı deşifre etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Masa başında ülkemiz ve bölgemizle ilgili yapılan hesapları, çizilen haritaları bir asır önce nasıl yırtıp attıysak, bugün de Allah’ın yardımıyla paçavraya çevireceğiz” dedi. AK Parti’nin Bayburt ve Gümüşhane il kongrelerine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık meselenin sadece şahıs ve parti meselesi olmadığını, Türkiye ve Türk milleti olduğunu söyledi: Biz her şeye hazırlıklıyız. Artık ekonomiden savunma sanayiine, ticaretten diplomasiye her alanda 15 yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak bir Türkiye var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:52 - 20/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO tatbikatında kendisini ve Atatürk’ü hedef alan skandala ilişkin tepkisini sürdürdü. Saldırının şahıs ve parti meselesi olmadığını dile getiren Erdoğan, “Hedef Türkiye’dir, Türk milletidir. Biz her şeye hazırlıklıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin 6. Olağan İl Kongresi’e katıldı. Kongrede konuşan Erdoğan’ın gündeminde 2019’da yapılacak seçimler ve NATO tatbikatında yaşanan skandal vardı. Hayatını kaybeden halterin efsane ismi Naim Süleymanoğlu’a rahmet dileyen Erdoğan, “Nice nice Naim Süleymanoğlu ülkemizde yetişsin ve onlarla dünyada nam salalım” dedi. Cumhurbaşkanı özetle şunları söyledi:

BİZ HER ŞEYE HAZIRLIKLIYIZ

İşte en son NATO tatbikatında hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, hem de şahsımı hedef tahtasına yerleştirdiler bir skandala imza attılar. Bugüne kadar bize yapılan saldırıları sevinçle karşılayanların işin içine Atatürk de dahil edilince meselenin gerçek yüzünü anlamış olduklarını ümit ediyorum. Açıklamaları da olumlu buluyorum. Mesele şahıs, parti meselesi değildir. Hedef Türkiye’dir, Türk milletidir. Biz her şeye hazırlıklıyız.

BİRİLERİNİN UYKUSU KAÇIYOR

Biz değişim dedikçe, söylemlerimizi, kadrolarımızı yeniledikçe adeta birilerinin uykusu kaçıyor. Genel başkan değişikliğini dahi kasetle, türlü ayak oyunlarıyla yapabilenler, AK Parti’nin bütün bu süreçleri şeffaf bir şekilde yürütmesinden rahatsızlık duyuyorlar. Koltuğa oturduğu günden beri girdiği tüm seçimleri kaybetmiş bir zat, kendi başarısızlıklarının bedelini ödemeyi aklına dahi getirmemiş olmasına rağmen AK Parti’ye dil uzatma hadsizliği gösteriyor.


KURT GİTTİ YAZIYA, MEYDAN KALDI CINGILLI TAZIYA

Bayburtlu kardeşlerimizin dediği gibi: kurt gitti yazıya, meydan kaldı cıngıllı tazıya. Bunların da sesleri sadece meydanı boş zannettiklerinde çıkıyor. Meydanı boş bırakmayacağız. Bu ruhu faşist, beslenme kaynağı komünist, söylemi popülist çevreye sesleniyorum. Demokrasi düşmanlığı, ezan bayrak düşmanlığı yaptığınız günler artık sona ermiştir. Pensilvanya’daki şarlatan gibi ihanet devriniz kapanmıştır. Türkiye, 1400 yıllık medeniyet değerlerinden, ne 2000 yıllık değerlerinden, 94 yıllık cumhuriyet değerlerinden asla geri adım atmayacaktır.

PKK NE İSE BUNLAR DA ODUR

Sandılar ki bu millet artık öldü, bitti, kül oldu. Halbuki Türk milleti binlerce yıl olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz bunun en büyük ispatıdır. F-16’lar bomba yağdırmıyor muydu? Tanklar, toplar insanımızın üzerine gelmiyor muydu? Benim genç yaşlı kardeşlerim kaçmadı. Tankların altına kendilerini attılar. Onlar bir şeye inanıyorlardı, ölüm haktır, şehadet makamdır. 16 saatte FETO denilen kahpenin arkasından gidenler, hepsi kaçacak delik aradılar. Bir kısmı cezaevinde, bir kısmı yurt dışında. Bitti mi? Bitmedi. İnlerine inlerine gireceğiz, kovalayacağız. PKK ne ise bunlar da odur.

TEŞLİKATA NET MESAJ:
ASLA RIZA GÖSTERMEYİZ

Şubat sonuna kadar inşallah bütün kongrelerimizi bitireceğiz. Bizi 2019 seçimlerine taşıyacak kadroları da oluşturuyoruz. Siyaset bir bayrak yarışıdır. Millete hizmet etme yarışıdır. Biz, bu milletin efendisi değiliz. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Bizi diğerlerinden ayıran budur. AK Parti, bir davadır. Bir dava hareketidir. Şahsım dahil herkes bu davada sadece birer nefer konumundadır. Zaten nefer olmayı hazmedebiliyorsak zafer yakındır. Makamlar gelip geçicidir. Milletimize ve vatanımıza hizmet için birer araçtır makamlar. Kimsenin bu unvanları, bu makamları amaç haline getirmesine bizler asla rıza göstermeyiz. Bizler oturduğu koltuklardan güç alan hayata sadece bu pencerelerden bakan insanlar olamayız.”

Milletçe mücadele
edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin artık kendi İHA ve SİHA’sını ürettiğini söyleyerek, “Yapacağız, isteseniz de istemeseniz de yapacağız. Milletçe ya adam gibi yaşayacağız, ya da adam gibi mücadelemizi verip neticesine katlanacağız” dedi. Türkiye’nin 2002-2013 yılları arasındaki performansı ile devam etseydi 2023 hedeflerine çok daha önceden varmış olacağını dile getiren Erdoğan, “Türkiye, 2023 hedeflerine çok daha erken varacak, küresel güç konumuna geçecekti” diye konuştu. Erdoğan şöyle devam etti: “FETÖ Karşımızdaki yapı öylesine ince bir planla kurgulanmış ki, bu örgütün bizim insanlarımızın unsuru olması mümkün değil. Tıpkı bir matruşka gibi açtığınız kapının ardından yeni bir kapı çıkıyor. Labirent gibi, bir yerlerde tıkanıyor kalıyor. Bu karmaşık organizasyon yapısı bize FETÖ’nün gerçek amacını çok daha iyi anlatıyor. Acırsanız, acınacak hale gelirsiniz. Adana’daki MİT TIR’ları hadisesi ile uluslararası alanda yargılamaya kalkanlarla bunlara çanak tutanlar arasında fark yok. Bu oyunun içindeki herkes aynı gücün kullandığı araç haline gelmiştir. Milletçe ya adam gibi yaşayacağız, ya da adam gibi mücadelemizi verip neticesine katlanacağız.”

İki şehre
havalimanı müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt’ta kendisini karşılayan vatandaşlara havalimanı müjdesi verdi. Erdoğan, “2020’ye kadar Gümüşhane ve Bayburt illerimize hizmet verecek olan havaalanımızı bitireceğiz. Bu havaalanımızla da birlikte inşallah artık Gümüşhane’nin ve Bayburt’un uzun yol sıkıntısı da aşılmış olacak ve Salyazı’daki bu havaalanı inşallah uzun yolları kısa edecek. Tabi baraj çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında da inşallah bir sözüm daha vardı gelirken Gençlik ve Spor Bakanımıza da onun talimatını özellikle verdim. Şuanda biz Bayburt’ta ki bu kapalı spor salonunu yeterli bulmuyoruz, yakışmıyor. Bu salonlarımızda inşallah 3 bin ile 4 bin kişiyi rahatlıkla alabilecek salonlarımız olacak” dedi.

Kılıcımız kısa değil

Bayburt kongresinin ardından Gümüşhane’ye geçen Erdoğan, patisinin Gümüşhane İl Başkanlığınca düzenlenen 6. olağan kongresine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, bazı ülkelerin tüm dünyayı kendi tapulu mülkleri gibi kural çiğneme hakkına sahip olduklarını sandıklarını söyledi. Türkiye’nin daha ileri adımlar atması gereken günlere geçtiğine dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi: Bugün Türkiye adımını ileri atması gereken günlerden geçmektedir. Kılıcımız da Allah’a şükür, Kurtuluş Savaşı sırasındaki kadar kısa değil. Bize göre önemli olan karşımızdaki güçlerin azameti değil, kendi mücadele azmimizin büyüklüğüdür. Türkiye, milleti ile devleti ile tarihi ile büyük bir ülkedir.

PAÇAVRAYA ÇEVİRECEĞİZ

Biz, bugün vatanımız uçurumun kenarındayken seyretmeyeceğiz ki yarın evlatlarımız mezarlarını kazarken başlarında ağlamayalım. Masa başlarında çizilen haritaları bir asır önce nasıl yırtıp attıysak bugün de aynı şekilde paçavraya çevireceğiz. Türkiye’yi uydu devletleri ile karıştıranlar gerçekleri görmeye başladılar. Gençler, biz de durmayacağız. 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı hayata geçireceğiz. Sandılar ki bu millet artık öldü, bitti, kül oldu. Halbuki Türk milleti binlerce yıl olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır.”

#AK Parti
#Bayburt
#Gümüşhane
#NATO
6 yıl önce