|

Hasan Ağabeye veda

Kutsal topraklarda Hakk’a yürüyen Türk basınının cesur ismi Hasan Karakaya toprağa verildi. Karakaya için Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da katıldı. Tabuta birlikte omuz veren Erdoğan ve Davutoğlu Karakaya’nın mezarına toprak da attı.

Yeni Şafak ve
06:00 - 2/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:14 - 2/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Medine'de geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında vefat eden Türk basının cesur kalemlerinden Hasan Karakaya toprağa verildi. Karakaya için önce yıllarını verdiği ve Genel Yayın Koordinatörlüğü görevini yürüttüğü Yeni Akit Gazetesi binasının önünde tören düzenlendi. Karakaya'nın naaşı, cenaze nakil aracıyla gazetenin Bağcılar'-


daki binası önüne getirildi.



ADI ŞAİBEYE KARIŞMAYAN SAYILI GAZETECİLERDENDİ


Burada konuşan Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, 28 yıl beraber çalıştıkları Karakaya'nın iş ahlakına yakından tanık olduğunu söyledi. Karakaya'nın güleç yüzlü, hoş sohbet eden biri olduğunu belirten Karahasanoğlu, “Asla asık suratlı olmayan biriydi. Hasan, imanından gelen bir coşkunlukla, davası için sert yazıyordu. Kılıçdaroğlu da taziye için aradı, 'bizimle alakalı çok yazdı ama gerçekten dürüst bir gazeteciydi' diyerek, hakkını teslim etti. En ufak şaibeli bir işe adı karışmayan sayılı gazetecilerden biriydi. Dava adamıydı. Mübarek bir yerde ruhunu teslim etti” dedi.







SAVUNDUĞU DEĞERLER İÇİN CANINI VERMEYE HAZIRDI


Karakaya'nın oğlu Fatih Karakaya da sert bir üslubu olduğu söylenen babasının tersine evde yumuşak biri olduğunu vurguladı. Kendilerinin, bir babanın ötesinde koca bir çınar, çok değerli bir insanı kaybettiklerini dile getiren Karakaya, “Çok ayrı bir insandı. Savunduğu değerler üzerine canını vermeye hazırdı ve bu değerler uğruna canını çok güzel bir yerde verdi. Mekanı cennet olsun. Onun genetik ve kültürel mirasını bundan sonraki nesillere aktarmak için cenazesinin yanında kendisine söz veriyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Törene, Karakaya'nın eşi Aysel ve kızı Ayşenur Karakaya'nın yanı sıra Karakaya'nın çalışma arkadaşları ve gazete okurları katıldı.



DAVUTOĞLU VE ERDOĞAN TABUTA OMUZ VERDİ


Gazetenin önünde yapılan törenin ardından Karakaya'nın cenazesi Fatih Camii'ne getirildi. Burada Karakaya'nın


oğlu Fatih Karakaya taziyeleri kabul etti. Tören için camiye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da Fatih Karakaya'ya taziyelerini iletti. Erdoğan ve Davutoğlu'nun da aralarında bulunduğu cemaat cuma namazının ardından Fatih Camisi'nin avlusuna geçti. Fatih Karakaya, cenaze namazında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer aldı. Namazın ardından Karakaya'nın tabutuna, cenaze aracına taşınana kadar Erdoğan ve Davutoğlu da omuz verdi.


Bu sırada namaza katılanlar tekbir getirdi.



SİYASET VE MEDYA DÜNYASI SAF TUTTU


Hasan Karakaya için kılınan cenaze namazında ailesi ve yakınlarının yanı sıra Erdoğan, Davutoğlu, Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Albayrak ve Muzaffer Albayrak, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Yeni Şafak Gazetesi Yazıişleri Müdürü İdris Saruhan, Yeni Şafak Gazetesi Haber Müdürü Recep Yeter, Yeni Şafak Gazetesi Ekonomi Müdürü İbrahim Acar da saf tuttu.







ERDOĞAN BAKARA'DAN BİR BÖLÜM OKUDU


Karakaya'nın cenazesi buradan, tekbirler eşliğinde Edirnekapı Şehitliği Mezarlığı'na getirildi ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un da kabrinin yakınındaki mezarlığa defnedildi. Mezara toprak atanlar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da yer aldı. Cenazenin defnedilmesinin ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da burada Bakara Suresi'nden bir bölüm okudu.



Yayın çizgisini cesurca sürdürdü






Cenaze namazı için Fatih Camii'ne gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu burada basın mensuplarına açıklama yaptı. Çok cesur ve etkin bir kalemi kaybetmenin üzütüsü içinde olduğunu belirten Davutoğlu “Kendisini uzun yıllardır tanırız, biliriz. En zor şartlarda, en zor zamanlarda hiç tereddüt etmeden düşündüğünü, inandığını cesurca haykıran bir kalemdi. O zor zamanlarda, herkesin sustuğu dönemlerde dahi hiçbir zaman, hiçbir zorluk ve baskı karşısında eğilmeden, bükülmeden kalemini hiçbir şekilde herhangi bir ürkeklik içinde kullanmadan cesurca yayın çizgisini sürdürdü” ifadelerini kullandı.



CENNETE KAVUŞTURSUN


Karakaya'ya Allah'tan rahmet dileyen Davutoğlu, yakınlarına da taziyelerini sunarak, şöyle devam etti: “Kişiler yaşadıkları gibi vefat ederler. Çok güzel bir hayat geçirdi. Son nefesinde de Hazreti Peygamber'in huzurunda son namazını eda ederek, bu ilahi yolculuğa, Hakk'a rahmete yürüdü. Allah cennete kavuştursun diyorum.”



Hayatı kalemiyle geçti


Hasan Karakaya, 1957'de Manisa'da doğdu. Gazetecilik ve halkla ilişkiler alanında eğitim alan Karakaya, öğrencilik yıllarında gazetelere edebi yazılar yazdı. Barış gazetesinde mesleğe başlayan Karakaya, Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak Yenigün gazetesinde çalıştı. Başkent gazetesinde de Yazı İşleri Müdürlüğü yapan Karakaya, 8 yıl Milli gazetede, 9 yıl Türkiye gazetesinde görev yaptı. Karakaya, 1988'de Cuma dergisine ve akabinde o dönemki adıyla Vakit gazetesine geçti.



#Hasan Karakaya
#yeni akit gazetesi
#hasan karakaya cenaze
8 yıl önce