|

Hasan Kalyoncu vefat etti

Kalyon Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kalyoncu, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Gaziantep'te üniversite kurmayı planlayan hayırsever işadamının cenazesi bugün toprağa verilecek.

İstihbarat Servisi
00:00 - 23/11/2008 Pazar
Güncelleme: 02:48 - 23/11/2008 Pazar
Yeni Şafak
Hasan Kalyoncu vefat etti
Hasan Kalyoncu vefat etti

Kalyon Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazikent Üniversitesi'nin sahibi işadamı Hasan Kalyoncu (59), Beykoz'daki şirket binasında bulunduğu sırada kalp krizi geçirdi. Kalyoncu, hastaneye kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetti.

Kalyoncu'nun ölümü tüm sevenlerini yasa boğarken, işadamının cenazesi, Ankara Hacı Bayram Camii'nde bugün ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı Kabistanlığı'nda toprağa verilecek. Siyasetin içinde yer almamasına rağmen siyasilerle sürekli içli-dışlı olan Kalyoncu, Refah-Yol Hükümeti kurulmadan önce Necmettin Erbakan ile Mesut Yılmaz'ı biraraya getiren isim olarak tanınmıştı. Kalyoncu, RP ile ANAP arasındaki hükümet görüşmeleri çıkmaza girdiğinde Yılmaz ile Erbakan'ı, kiracısı Abdülkadir Aksu'nun evinde gizlice buluşturmuştu.

ÜNİVERSİTE HAYALİ

İş hayatına atıldığı Gaziantep'e bir vefa borcu olarak vakıf üniversitesi kurmak isteyen Kalyoncu, ömrü vefa etseydi Aralık ayında kentte Gazikent Üniversitesi'nin de temelini atmayı planlıyordu. Üniversite, Güneydoğu'da kurulan ilk özel üniversite olacaktı.


KENDİNİ HAYRA ADADI

1994 yılında Kalyon İnşaat ve Ticaret Kollektif Şirketi'ni Gaziantep'te kurarak iş hayatına atılan Hasan Kalyoncu, Azerbaycan, Rusya, Romanya, Suudi Arabistan ve İran'da profil ve pencere imalatı yapan ortaklıklara da imza attı. Yardımlarından dolayı Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Kara Kuvetleri Güçlendirme Vakfı ve Ankara Polis Akademisi tarafından plaketler verilen Kalyoncu, Birlik ve İlim Yayma Vakıfları'nın mütevelli heyeti üyesiydi. Hasan Kalyoncu, çok sayıda dar gelirli üniversite öğrencisine de burs veriyordu.



15 yıl önce