|

Hasan Kalyoncu’da İpekyolu Kariyer Fuarı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen İpekyolu Kariyer Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, fuarla öğrencilerin kariyer gelişim imkanı bulacağını, katılımcı firmaların ise nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi.

Gaziantep
04:00 - 4/05/2023 Perşembe
Güncelleme: 22:13 - 3/05/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
İpekyolu Kariyer Fuarı.
İpekyolu Kariyer Fuarı.

“Yetenek Her Yerde” mottosu ile Cumhur-başkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ev sahipliğinde ve 17 üniversitenin paydaşlığında düzenlenen İpekyolu Kariyer Fuarı, ziyaretçilerine kapılarını açtı. HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılan ve iki gün sürecek olan fuarın açılış programına; Adalet eski Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, paydaş üniversitelerin rektörleri ile protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türkay Dereli, Salim Atay.

GENÇLER İŞ DÜNYASI İLE TEMAS KURACAK

Fuarın açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “İpekyolu Kariyer Fuarı’nda kurumlar ve firmalar stantlarında markalarını, projelerini ve kariyer fırsatlarını tanıta-cak. Bölgenin istihdam ve kariyer olanaklarını canlandırma hedefi ile gerçekleştirdiğimiz bu fuar, sadece öğrencilerimizin kariyer gelişimlerine katkı sağlamakla kalmayacak, katılımcı firmaların nitelikli insan kaynağı ihtiyacına cevap vererek” ifadelerini kullandı.

300 bin gence staj imkanı

Şirketlerin iş, staj ve benzeri amaçlarla eleman aradığı Yeterek Kapısı sisteminde yüzlerce açık iş ilanının varlığına dikkat çeken Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ise, “Senenin 365 günü dijital olarak gençlerin emrinde olan bir sistem. Bu organizasyonu da yapabilmemizi sağlayan en önemli koordinasyon araçlarının birisi Yetenek Kapısı. Ayrıca Ulusal Staj Programı’nı 2020 yılında hayata geçirdik. Bu yıl 300 bin gence staj imkanı sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.



#İpekyolu Kariyer Fuarı
#Hasan Kalyoncu Üniversitesi
#Açılış
1 yıl önce