|

Hastaları uğurladı

Bir hastasının yakını tarafından acımasızca katledilen Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı için dün yapılan törenlere binlerce kişi katıldı. Son yolculuğuna uğurlayanlar arasında şifa dağıttığı hastaları başı çekti

Yeni Şafak
01:00 - 15/11/2005 الثلاثاء
Güncelleme: 13:52 - 5/06/2017 الإثنين
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
  • SEVDA ALKAN / İSTANBUL

    Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı için dün ilk tören, vurulduğu saat olan 08.45'te, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Otoparkı'ndaydı. Burada toplanan Kalaycı'nın meslektaşları, öğrencileri ve hastane çalışanları, karanfiller bırakıp saygı duruşunda bulundu. İkinci tören, İ.Ü.'nün Beyazıt'taki merkez kampüsündeydi. Kalaycı'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, rektörlük binasında katafalka konuldu. Törene katılan İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Vali Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eşi Nurlan Kalaycı'ya başsağlığı diledi. İ.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, ''Diliyorum bu son olsun. Bu bir alçaklık" dedi. İ.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Keçeli de "Bu alçaklıktır. Bu saldırıyla uygarlık kavramı yara almıştır'' diye konuştu.
    BİR ÇOK DOKTOR İŞ BIRAKABİLİR

    Prof. Dr. Kalaycı'nın görev yaptığı Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı adına konuşan Prof. Dr. Şükrü Dilege ise "Fakültenin soluğunu kestiler ve büyük kahkahayı söndürdüler. Menfur saldırılar devam ettiği sürece, mesleğe devam edip etmeme konusunda kararsız kaldığım günlerde, birçok meslektaşım beyaz önlüğünü askıya asıp bu işi bırakabilir" dedi.

    Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, olayın en kısa zamanda açıklığa kavuşacağını söylerken, Nurlan Kalaycı medyanın doktorları hedef göstermemesi gerektiğini söyledi. Nurlan Kalaycı, eşinin en kutsal mesleği yaptığını, gece üçte dahi yatağından kalkıp işe gittiğini vurguladı. Prof. Dr. Kalaycı'nın naaşı, daha sonra İçişleri Bakanı Aksu, Sağlık Bakanı Akdağ, meslektaşları ve yakınlarınca katafalktan alınarak bir süre eller üzerinde taşındı. Kortej eşliğinde Ataköy 5. Kısım Camii'ne getirilen Kalaycı'nın naaşı burada kılınan cenaze namazının ardından Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Mezarlığı'nda toprağa verildi. Sağlık Bakanı Akdağ törende hekimlik mesleğinin riskli bir meslek olduğuna dikkat çekerek, "Sağlık çalışanlarına insaflı davranılması ve onların hukukunun en üst seviyede koruması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

    Bu arada Kalaycı cinayetiyle ilgili gözaltına alınan Yusuf Cevahir'in sorgusu sürüyor. Susma hakkını kullanan Cevahir için, bir günlük ek gözaltı süresi alındı. Polis, olayda kullanılan 9 milimetre çaplı tabancayı henüz bulamadı.



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    ٪d سنوات قبل