|

Hatay'da belediye zulmü!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş’ın skandalları devam ediyor. Seçim öncesi isteyen M plakalı minibüsler belediye bünyesine geçebilir açıklaması yapan Savaş, seçimleri kazanınca minibüsçülere adeta savaş açtı. Minibüsçülerin sürekli güzergahlarını değiştiren Savaş, peşlerine de zabıta ekipleri takarak keyfi cezalar kesiyor.

Talha Menteş
04:00 - 15/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:13 - 15/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
​Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş
​Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş

CHP’li Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş kentte M plakalı minibüsçülere yönelik ağır yaptırımlar almaya başladı. Seçimlerden önce M plaklalı minibüslerden isteyenlerin belediye bünyesinde hizmet verebileceğini açıklayan Savaş, seçimleri kazanınca yatırımlara başladı.

Minibüsleri belediye bünyesinde hizmet vermeye zorlayan Savaş, önce sürücülerin peşine zabıta ekipleri takarak keyfi cezalar kesmeye başladı.
Bununla başarılı olamayan CHP’li başkan, minibüslerin güzergahını değiştirdi. Uygulamaya tepki gösteren minibüsçüler kararı mahkemeye taşıdı.

BAŞIMIZA GELMEYEN KALMADI

Yeni Şafak’a konuşan M plakalı Sınırlı Sorumlu 125 Nolu Gümüşgöze Otobüs Ve Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Orhan Karaali, “
Başkan bizi belediyeye çağırarak yeni oluşuma girmek isteyen girsin istemeyen araçlarını yeniler ve işine kaldığı yerden devam eder demişti. Seçimden sonra bizler belediyenin himayesine geçmedik. Başımıza gelmeyen kalmadı
” dedi.

ARAÇLARIMIZI BAĞLADI

  • Karaali şunları söyledi: “Hatay Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere UKOME ve Zabıta Dairesi Başkanlığı sürekli kararlar alarak, M plakalı araçların kurtuluş caddesindeki güzergâhlarını değiştirerek Dağ Mahallesi-İzmir Caddesi güzergahına sürdü. Bu koopretiflere bağlı araçların güzergah hakları Kurtuluş caddesi olmasına rağmen dağ yolundan Bağrıyanık mahallesi-Dağ mahallesinden vermeye başladılar. Dayatmalar bu şekilde başladı. Çünkü UKOME’nin aldığı kararların hepsinde kasıtlı ve taraflı olduğu açıkça belliydi. Alınan bu kararlar yüzünden Beyaz yani M plakalı araçlar UKOME’nin taraflı ve kasıtlı aldığı kararlar neticesinde 3 ve 6 aylığına bağlanarak çalışmaları engellenmiş oldu. Haksızlıklar sürerken biz daha çok kenetlenmeye başladık ve haklarımızın korunması için adli mercilere başvurduk ve mahkeme süreçlerini yürütmeye başladık.”
#Hatay
#CHP
#Lütfü Savaş
5 yıl önce