|

Hayalet şehir kapılarını açtı

Zamanın 1974’te durduğu Maraş eski günlerine dönmeyi beklerken, KKTC dün tarihi bir ana şahitlik etti. Hayalet şehrin kapıları 45 yıl sonra ilk kez basın mensuplarına açıldı. Bölgenin gezdirildiği gazetecilere son durum hakkında bilgi verildi.

Haber Merkezi
04:00 - 30/08/2019 Cuma
Güncelleme: 00:45 - 30/08/2019 Cuma
Yeni Şafak
Bölgeden bir kare
Bölgeden bir kare

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Kapalı Maraş’ın açılması konusunda çalışma başlatmasının ardından, 1974’ten bu yana kapalı olan askeri bölge statüsündeki Maraş basın mensuplarının ziyaretine açıldı. Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın organize ettiği gezide ‘Hayalet Şehir’ olarak bilinen Maraş’taki son durum hakkında açıklamalarda bulunuldu. Mihmandarlar eşliğinde gezdirilen gazetecilere askeri yetkililer bilgi verdi. Gazetecilere KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da eşlik etti. KKTC hükümeti, 45 yıldır kapalı olan bölgeyi envanter çalışmalarının ardından açmayı planlıyor.



İlk biz girdik


KKTC hükümetinin Türkiye ile işbirliği içerisinde Maraş’ı açarak tekrar eski günlerine döndürme kararı almasının ardından, ilk kez Yeni Şafak bölgeye girmiş ve bunu 23 Haziran 2019 tarihli nüshasında sürmanşetten okuyucuları ile paylaşmıştı.

#KKTC
#Hayalet Şehir
#Maraş
#Abdulhamit Gül
5 yıl önce