|

Hayali bono kavgası

İmarbank'tan yapılan hayali bono satışları konusunda BDDK ve SPK birbirini suçluyor. Teftiş Kurulu, SPK ve İMKB hakkında da bir katrilyonluk hayali bono satışıyla ilgili inceleme başlatıyor.

Yeni Şafak
01:00 - 11/12/2003 Perşembe
Güncelleme: 12:20 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Uzan Grubu'na ait İmarbank, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ile Sermaye Piyasası Kurulu'nu karşı karşıya getirdi. Her iki kurum da, bankadan yapılan hayali bono satışları konusunda birbirini suçluyor. Başbakanlık Teftiş Kurulu, hayali bono satışları konusunda BDDK'nın ardından SPK hakkında da inceleme başlatmaya hazırlanıyor.

İmarbank'taki hayali bono satışları, BDDK ile SPK arasında krize neden oldu. BDDK tarafından İmarbank'a el konulmasının ardından, bankanın yetkisi olmadığı halde yaklaşık 1 katrilyon liralık bono sattığı ortaya çıktı. Hayali bono satışlarıyla birlikte, bu satışların nasıl denetlenmediği tartışması gündeme geldi. BDDK, bono satışlarının SPK'nın yetkisinde olduğunu öne sürerken, SPK da bankaları denetleme yetkisinin BDDK'da olduğunu açıkladı. Her iki kurum arasındaki denetim tartışması, teftiş raporlarına da yansıdı. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı, savcılıktan gelen talep üzerine, hayali bono satışlarıyla ilgili BDDK üyeleri hakkında inceleme başlattı. İnceleme çerçevesinde, ifadeleri alınan BDDK bürokratları, hayali bono satışı konusunda SPK'yı suçladı. Teftiş Kurulu'nun, hayali bono satışı konusunda BDDK yöneticileri hakkında başlatığı inceleme son aşamaya geldi. Rapor, Başbakan Erdoğan'a ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e sunulacak.

SPK mercek altına alınıyor

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı, hayali bono satışı konusunda BDDK'dan sonra SPK hakkında da ayrıca bir inceleme başlatıyor. Şener, onay vermeden önce konunun Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından incelenmesine karar verdi. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı, şimdi Başbakan Erdoğan'dan onay bekliyor. Onay çıkarsa, Teftiş Kurulu, bu kez hayali bono satışı konusunda SPK ve İMKB için inceleme başlatacak.

  • HÜSEYİN ÖZAY


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce