|

Hayat arkadaşım Kangal

İngiltere''de işkence yapılan Haatchi adındaki Kangal köpeğine nadir görülen bir genetik hastalığı bulunan 7 yaşındaki Owen Howkins sahip çıktı. Minik Owen, gözü gibi baktığı Kangal sayesinde yeniden hayata tutundu. Hastalığın ilerlemesi durdu. Haatchi, köpek yarışmasında en iyi hayat arkadaşı ödülünü aldı.

Cihan
00:00 - 16/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 20:06 - 15/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Hayat arkadaşım Kangal
Hayat arkadaşım Kangal

Nadir görülen genetik bir rahatsızlığı bulunan 7 yaşındaki İngiliz çocuğu hayata bağlayan Sivas kangalı sakat bir köpek, uluslararası Crufts köpek yarışmasında 'En iyi hayat arkadaşı' ödülünü aldı. 'Haatchi' adındaki kangal köpeği, sahibi tarafından birçok kez farklı işkenceye maruz kaldı. Son olarak raylara bağlanarak trenin çarpması sonucu bir bacağını kaybeden Haatchi'yi, genetik rahatsızlığı bulunan Owen Howkins Facebook'taki bir ilanda görerek sahip çıktı.

'Schwartz Jampel sendromu' olarak bilinen ve nadir olarak görülen genetik hastalıklı Howkins'i hayata bağlayan Kangal, bundan dolayı Crufts köpek yarışmasında 'En iyi hayat arkadaşı' ödülünü aldı. Dünyanın en büyük köpek gösterilerinden biri olan Crufts'da, yarışma ve gösterilerin yanı sıra köpek fuarı da düzenleniyor.


11 yıl önce