|

Hayata dokunan projeler masada

Erdoğan’ın talimatıyla, her bakanlık geliştirdiği projeleri Başbakanlığa göndermeye başladı. 180 günlük yol haritası kapsamında uygulamaya konulacak projeler, 100 başlıkta toplanacak. Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın netleştireceği proje listesinde ağırlıkla vatandaşın hayatına dokunan ve kısa sürede sonuç alınabilecek hizmetler öne çıkacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:54 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakanlardan istediği projeler gelmeye başladı. Bakanlıkların büyük çoğunluğu kendi alanlarıyla ilgili çalışmalarını tamamlayıp Başbakanlığa gönderdi. Başbakanlıkta 180 günlük yol haritası için yoğun bir mesai devam ediyor. Bir havuzda toplanan projelerde son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım birlikte verecek. Ardından öncelikli projelerin startı verilecek. 100 başlıktan oluşması beklenen eylem planının detaylarından bazıları şöyle:

GENÇ, KADIN VE ENGELLİ SEFERBERLİĞİ

*Gençleri istihdam eden işverenlere ve kendi işini kuran gençlere teşvik verilecek. *Başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere kadın istihdamı teşvikleri hayata geçirilecek. Üretici kadınlarla destek olunacak. *Yalnızca engellilerin çalıştığı fabrikaları ve üretim merkezlerini kuranlara özel teşvikler verilecek. Engelli çalıştıran bakkal, kasap, market gibi küçük işletmelere destek olunacak. Engelliler mahallelerinde istihdam edilmiş olacak.

İŞSİZİN AYAĞINA GİDİLECEK

*İstihdam seferberliği kapsamında kayıt dışı işçi çalıştırmaya karşı yoğun bir mücadele başlatılacak. Yeni takip sistemi kurularak kayıt dışı oranı yüzde 32’den 25’e indirilecek. Kayıt dışı işçi çalıştırana mutlaka cezai müeyyide uygulanacak. *Mobil İş-Kur’lar kurularak devlet işsizin ayağına gidecek.

ENGELLİLERE VERGİ İNDİRİMİ

*Üç çocuğu olan çalışana uygulanan yüzde 5’lik gelir vergisi indirimi yüzde 10’a çıkarılacak, ayrıca, engelli çocuğu olanlar ömür boyu vergi indiriminden yararlanacak.

YERLİ OTO SÖZLEŞMESİ İMZALANACAK

*Yerli otomobil üretimi sözleşmesi yılsonuna kadar imzalanacak. *Dijital dönüşüme ağırlık verilecek. *Yıl sonuna kadar AR-GE ve tasarım merkezleri sayısı bine çıkacak. 540 merkez var. *Yeni OSB’ler kurulacak. *Yıl sonuna kadar 10 teknokent kurulacak.

LOJİSTİK MERKEZLERİ KURULACAK

*Gümrük işleri kolaylaştırılacak. Gümrüklerde tam otomasyona geçilecek. İşlemlerdeki belgeler tek noktadan temin edilecek. *Sınır ticareti geliştirilecek, lojistik ticaret merkezleri kurulacak. *E-ticarette yeni yapılanmaya gidilecek.*Kooperatiflerin önü açılacak. *Tek durak projesi hayata geçirilecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE SAĞLIKLI YAŞAM

*Kentsel dönüşüm hızlandırılacak. Yılda 500 bin birim, depreme dayanıklı hale getirilecek. *Belediyelere 2 yıl ödemesiz sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi verilecek. *Yerel yönetimlere ilişkin yasa tasarısı yasalaşacak. *Sağlıklı yaşam merkezleri kurulacak. *Aile hekimliği güçlendirilecek. *Sağlıkta dönüşümün ikinci ayağı hızla hayata geçirilecek. *Devam eden baraj, gölet projeleri bitirilecek. *Sulama tesisleri, arıtma tesisleri ve içme suyu tesisleri ile dere ıslah çalışmaları bu süreçte tamamlanacak. *Ormancılık ve ağaçlandırma süreçleri de hız kazanacak.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Ankara
#AK Parti
7 yıl önce