|

Hayatta bir tek kansere yenildi

10 bin kişiyi istihdam eden Aras Holding'in kurucusu 50 yaşındaki Celal Aras, önceki gün kansere yenilerek hayatını kaybetti.

00:00 - 1/02/2008 Cuma
Güncelleme: 00:04 - 1/02/2008 Cuma
Yeni Şafak
Hayatta bir tek kansere yenildi
Hayatta bir tek kansere yenildi

İş dünyasının tanınmış isimlerinden ve kargo taşımacılığı sektörünün duayenlerinden Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Aras (50), kansere yenik düştü. Bir süredir kanser tedavisi gören Aras, önceki akşam saatlerinde Anadolu Sağlık Merkezi'nde hayatını kaybetti.

SIFIRDAN HOLDİNGE

Celal Aras, 1979 yılında kurduğu Aras Dağıtım ve Pazarlama şirketini zaman içerisinde geliştirerek, Aras Holding A.Ş., Aras Cargo A.Ş., Fillo Kargo, Aras Kurye A.Ş., Aras Offset A.Ş., Aras Sigorta Brokerliği A.Ş., Aras Tour A.Ş.,Aras Hotel., Aras Logistigs A.Ş., Aras Güvenlik ve Catering Hizmetleri A.Ş., Aras Dağıtım ve Pazarlama Ltd.Şti. gibi şirketleri Aras Holding çatısı altında topladı. Hizmet verdiği süre boyunca Türk kargo sektörünün uluslararası standartlara ulaşmasında vizyoner kimliği ile son derece önemli roller üstlenen Celal Aras, 2 dönem Türkiye Kargo İşletmecileri Derneği başkanlığını üstelendi. Geçtiğimiz yıllarda Fenerbahçe yönetiminde de görev alan Celal Aras, aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü ve FB 1907 Derneği üyesiydi. Evli ve 2 çocuk babası olan Aras'ın cenazesi Teşvikiye Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.


En büyük hayali olmuştu

"Ben Aras Cargo'yu yeniden yapılandırırken öğretmenlik geçmişinden çok faydalandım. Emekli öğretmenler ve memurlarla birlikte çalıştık” diyen Celal Aras'ın iş hayatı kadar öğretmenlik müessesesine de çok önem veriyordu. Aras'ın en büyük hayali ise memleketi Kars'ta öğretmenler için bir öğretmenevi yaptırmaktı. Celal Aras, bu hayali 24 Kasım 2007'de Öğretmenler Günü'nde gerçekleşti.


16 yıl önce