|

Hayırsever barona lüks yatta baskın

İstanbul polisi, düzenlediği operasyonla uyuşturucu kaçakçılarına darbe vurdu. Ataköy Marina'da bir yatta buluşan şebeke elebaşı olduğu belirtilen Nevzat H. ile Yunanlı ortağı Ioannis E'nin de aralarında olduğu 15 kişi gözaltına alındı

Yusuf Gülbakan
00:00 - 30/11/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:26 - 30/11/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Hayırsever barona lüks yatta baskın
Hayırsever barona lüks yatta baskın

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, Van'dan İstanbul'a oradan da Hollanda'ya uyuşturucu gönderileceğini öğrenince operasyon için düğmeye bastı.

Yunanlı baron Ioannis E'nin özel zulalı aracıyla İstanbul'a gelmesiyle polis operasyonu başlattı. Polis, şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen Nevzat H'nin ortağı Yunanlı Ioannis E. ile Ataköy Marina'da demirli yatına operasyon düzenlendi. Operasyonda Ioannis E., Nevzat H., korumaları ve şoförü gözaltına alındı. Polis Muğla, İzmir, Balıkesir, Sakarya, Çanakkale, Tekirdağ ve Van'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Ioannis E'nin Yunanistan'dan getirdiği aracın Mimaroba'da alt bölmesine gizlenmiş 41 kilo eroin ele geçirdi. Kağıthane'de Mercedes marka bir otomobilde 45 kilo, Mardin'de bir otomobilde de 46 kilo olmak üzere toplam 133 kilo eroine el konuldu. Operasyonlarda 2'si Yunan uyruklu 15 kişi gözaltına alındı.

OKUL ARAZİSİ BAĞIŞLAMIŞ

Yattaki operasyonda Ioannis E. ile birlikte gözaltına alınan Nevzat H.'nin lüks içinde yaşadığı ortaya çıktı. Nevzat H.'nin İstanbul, Van, Çeşme ve Ayvalık'ta birer oteli, 1 yatı ve çok sayıda da lüks otomobili olduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında el konulan lüks otomobiller de emniyetin bahçesine çekildi. 500 bin lira değerinde olduğu ifade edilen yatta gözaltına alınan Nevzat H.'nin ayrıca Van Başkale Meslek Yüksekokulu'nun arazisini devlete bağışladığı belirtildi.

YENİ GÜZERGAH DEŞİFRE OLDU

İstanbul polisinin yürüttüğü çalışmalarla baronların yeni uyuşturucu güzergahları da deşifre edilmiş oldu. Uyuşturucunun, Yunanlı baronun getirdiği özel bölmeli araca İstanbul dışında yükleme yapılıp İstanbul'a girmeden Çanakkale'den İzmir'e oradan da arabalı feribotlarla Yunanistan ve Hollanda'ya sevkiyat yaptıkları belirlendi.



12 yıl önce