|

Hayrünnisa Hanım ekmeği tuza bandı

Ankara
00:00 - 8/04/2008 Salı
Güncelleme: 01:37 - 8/04/2008 Salı
Yeni Şafak
Hayrünnisa Hanım ekmeği tuza bandı
Hayrünnisa Hanım ekmeği tuza bandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Slovakya Büyükelçiliği'nin ortaklaşa düzenlediği "Bağlar ve Diyalog" adlı serginin açılışına katıldı.

Sergide, iki Slovak fotoğraf sanatçısı Martin Cako ile Pavol Demes'in Slovakya'da Osmanlı izlerini ve Türkiye'deki kiliseleri konu alan fotoğrafları yer aldı. Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ne gelen Hayrünnisa Hanım, Slovak geleneklerine göre ikram edilen ekmek ve tuzdan yedi. "Hoşgeldiniz" anlamına gelen geleneğe uygun davranan Hayrünnisa Hanım, bir parça ekmeği tuza banarak yedikten sonra tepsileri tutan çocukları sevdi. Sergi açılışında Hayrünnisa Hanım'a, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan eşlik etti. Açılışta konuşan Gül, Slovak sanatçıların objektiflerinden çıkan karelerin Türkiye ve Slovakya arasındaki tarihi bağları bir kez daha belgelediğini söyledi.

TÜRKİYE GERÇEĞİ

Gül ve Babacan, daha sonra sergiyi Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakobcin ve eşi Olga Jakobcinova ile birlikte gezdiler. Gazetecilerin, sergide yer alan ve başörtülü bir kadın ile başörtülü olmayan bir kadını aynı karede buluşturan bir fotoğraf ile ilgili sorusu üzerine Gül, "Bunlar Türkiye'nin gerçekleri" cevabını verdi.


16 yıl önce