|

Hayrünnisa Hanım tasarımdan habersiz

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül için Sophia Loren tarzı türban önplana çıkarılırken, Hayrunnisa Gül'ün yeni bir türban tasarımı talebinde bulunmadığı ortaya çıktı

Abdülkadir Selvi
00:00 - 22/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:31 - 22/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Hayrünnisa Hanım tasarımdan habersiz
Hayrünnisa Hanım tasarımdan habersiz

Modacı Atıl Kutoğlu'nun farklı türban tasarımlarından Hayrunnisa Gül'ün haberinin olmadığı ortaya çıktı.

Bayan Gül için Sophia Loren tarzı türban önplana çıkarılırken, Hayrunnisa Gül'ün Kutoğlu'ndan yeni bir türban tasarımı talebinde bulunmadığı açıklandı.

Hayrunnisa Hanım'ın 4-5 yıl önce ABD'de karşılaştığı Kutoğlu ile türbana yeni tasarım konusunda sohbet ettiği ancak sipariş vermesinin söz konusu olmadığı belirtildi. Hayrunnisa Hanım'ın o tarihten bu yana Kutoğlu ile görüşmediği ifade edildi. Hayrunnisa Gül'ün kıyafetlerinin tasarımını çoğunlukla kendisinin yaptığı belirterek, “Hayrunnisa hanım estetik duygusu yüksek birisi. Giysilerinin tasarımını yapacak düzeyde bu konularda bilgi sahibi. Kıyafetlerinin seçiminde ince zevklerii olan birisidir. Türbanlarını da seçtiği giyselere uyumlu renklerden kendisi seçer” denildi. Hayrunnisa Hanım'ın 2002 ya da 2003'te ABD'de karşılaştığı modacı Atıl Kutoğlu ile sohbet ederken, türban konusunun da da gündeme geldiği ve yeni tasarımlar yapılmasının konuşulduğu ifade edildi. “Hayrunnisa hanım tarihten bu yana Atıl Kutoğlu ile bir daha görüşmedi. Türban tasarımı için bir sipariş vermesi söz konusu değil. Ayrıca böyle bir ihtiyaç olduğu kanaatinde de değil. Atıl Kutoğlu ile o tarihten bu yana herhangi bir çalışma da yapılmadı” ifadesi kullanıldı.

17 yıl önce