|

HDP’li başkanın cebinde PKK notu

Adıyaman’da mermer ocağının yakılması ve 4 askerimizin şehit olduğu hain saldırılarla ilgili gözaltına alınan HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir’in cebinden, “Top gol oldu 15 Ağustos 2.ci yer” yazılı not çıktı. Özdemir ile 2 şüpheli, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:36 - 20/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir’
HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir’

Adıyaman’ın merkeze bağlı Kömür Beldesi kırsalında mermer ocağının yakılması ve 4 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili gözaltına alınan HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir’in cebinden “Top gol oldu 15 Ağustos 2.ci yer” yazılı not çıktı.

15 Ağustos’ta merkeze bağlı Kömür Beldesi kırsalındaki mermer ocağını basan PKK’lı teröristler, iş makinelerini ve konteynırları yakarak kaçtı. Teröristlerin mayınlı saldırısında Astsubay Aydın Özer, yaralıların tahliyesi sırasında kazaen açılan “dost ateşi” sonucu da uzman çavuşlar Tuncay Doğan, Oğuzhan Tekerek ve Kürşat Yılmaz şehit oldu.

İHANETİN BELGESİ ÜZERİNDE

Hain saldırılarla ilgili Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, “terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri” iddiasıyla aralarında HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir ve Kömür Belde Belediye Başkanı HDP’li Hüseyin Yuka’nın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Özdemir’in cebinde, “Top gol oldu 15 Ağustos 2. yer” yazılı not bulundu.

KARDEŞİ İSVİÇRE’DE KAÇAK

Daha önce Gerger CHP İlçe Başkanlığı da yapan Özdemir’in kayınbiraderi Seyit Ahmet Özdemir, yeğeni Mehmet Özdemir ile 4 akrabasının terör örgütü PKK’nın dağ kadrosundayken operasyonlarda öldürüldükleri belirlendi.

Özdemir’in kardeşi Şeyhmus Özdemir’in de yine PKK bünyesinde yer aldığı ve yurt dışına kaçarak İsviçre’ye yerleştiği belirlendi. İçişleri Bakanlığı’nca 17 Ağustos’ta görevinden uzaklaştırılan Yuka ve Özdemir’in de aralarında bulunduğu 4 şüpheli yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Yuka, Özdemir ve Hasan Tunç tutuklanırken, Yiğit T., isimli kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 8 şüphelinin sorgusu sürüyor.

  • Kızı öldürüldü
  • HDP’li Mahmut Özdemir’in PKK’ya katılan ‘Roza Semsur’ kod adlı kızı Suna Özdemir, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 2011’de Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Kazan Vadisi’nde düzenlediği operasyonda öldürüldü.
#Mahmut Özdemir
#HDP
#PKK
6 yıl önce