|

HDP'li Saruhan Oluç'tan Meral Akşener'e cevap: Çok ciddiye aldığımız sözler değil herkes kendi işine baksın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "CHP HDP ile istediği gibi görüşebilir ama bize asla getiremez." açıklamasına HDP'den cevap geldi. Akşener'in sözlerini ciddiye almadıklarını söyleyen HDP'li Saruhan Oluç, "Herkes kendi işine baksın, biz pazarlık yapmayız." dedi.

16:13 - 8/03/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
HDP'li Saruhan Oluç
HDP'li Saruhan Oluç

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz akşam katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Akşener, Altılı Masa-HDP ilişkisiyle ilgili şunları söyledi:

"CHP bizim olduğumuz masaya HDP'yi getiremez. HDP ile bakanlık, şu bu gibi alışveriş olması mümkün değil. CHP tabii ki HDP ile istediği gibi görüşebilir ama bize asla getiremez."

"Herkes kendi işine baksın"

Akşener'in bu açıklamalarına HDP'den cevap geldi. HDP'li Saruhan Oluç, Akşener'in sözlerini ciddiye almadıklarını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

"Dün Meral Akşener’in o konuda söylediklerini televizyonlarda ben de izledim. Çok ciddiye aldığımız sözler değil. Herkes kendi işine baksın, biz pazarlık yapmayız, biz politika ve mücadeleyle ilgileniyoruz, ilkelerle ilgili konuşuyoruz.

"Bizim söylediğimize geldiler"

Millet İttifakı’nın bileşenlerinin altına imza attıkları kağıtlara bakarsanız, bizim söylediklerimizin önemli bir kısmına kendilerinin geldiklerini görürsünüz. Dolayısıyla biz politika ve ilkelerle ilgileniyoruz."



#Saruhan Oruç
#Meral Akşener
#HDP
1 yıl önce