|

HDP'liler yeni yasama yılı açılış törenine katılmayıp TBMM bahçesinde eylem yaptı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, iki aylık aylık tatilin ardından yasama çalışmalarına bugün yeniden başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni yasama yılı açılırken, HDP Meclis bahçesinde oturma eylemi yaptı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar eylem öncesi basın toplantısı da düzenledi. Sancar yaptığı konuşmada, "Bu eylem Meclis'e karşı bir tutum değildir. Meclisi demokratik siyasetin en önemli platformlarından biri olarak gördüğümüz gerçeğine aykırı bir tutum değildir" ifadelerini kullandı.

14:16 - 1/10/2020 Perşembe
Güncelleme: 14:26 - 1/10/2020 Perşembe
Yeni Şafak
HDP'liler Meclis bahçesinde oturma eylemi yaptı.
HDP'liler Meclis bahçesinde oturma eylemi yaptı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin ve Mithat Sancar, yeni yasama yılı açılış törenine katılmayıp Meclis bahçesinde otuma eylemi yapma kararı aldı. Eylem öncesi "Kobani soruşturması" kapsamında partilerine yönelik gözaltı operasyonlarına karşı basın toplantısı düzenledi.


"Meclis'e karşı bir tutum değil"

Toplantıda söz alan HDP'li Mithat Sancar, "Bizler Meclis'in üçüncü büyük partisiyiz. Muhalefet hakkımızı her platformda kullanmaya devam edeceğiz. Bugün Meclisin açılış törenine katılmama kararı aldık. Bu Meclis'e karşı bir tutum değildir, Meclisi demokratik siyasetin en önemli platformlarından biri olarak gördüğümüz gerçeğine aykırı bir tutum değildir. Meclis demokratik siyasette önemlidir. Haksızlığı Meclis Genel Kurulundan değil, Meclis bahçesinden halklarımıza duyurmayı daha doğru ve uygun bir yöntem olarak gördük. Meclis bahçesinde oturma eylemi gerçekleştireceğiz. Genel Kurul devam ettiği sürece oturma eyleminde olacağız" dedi. Vekiller açıklamanın ardından Meclis bahçesinde oturma eylemi başlattı.

#HDP
#pervin buldan
#oturma eylemi
#TBMM
#yeni yasama yılı
4 yıl önce