|

HDP'yi kayyum korkusu sardı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Kanun Hükmünde Kararname ile yerel belediyelere kayyum atanmasının önünü açan düzenlemeye tepki gösterdi. 15 Temmuz darbe girişimi ile çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameleri bir tutan Baluken, terör örgütü PKK'ya destek veren belediyeleri savundu.

Yeni Şafak
16:29 - 2/09/2016 Cuma
Güncelleme: 17:24 - 2/09/2016 Cuma
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis'te açıklama yaptı.
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis'te açıklama yaptı.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediye ve bağlı idare imkanlarının terör veya şiddet olaylarına dolaylı ya da doğrudan destek sağlamak amacıyla yararlanıldığının valilik tarafından belirlenmesi durumunda, terör ve şiddet olaylarına destek olmak amacıyla kullanılan belediye veya bağlı idare taşınırlarına mahallin en büyük mülki idare amiri tarafından el konulacak.



HDP telaşa kapıldı


Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken

, belediyelere kayyum atanmasının önünü açan düzenlemeye tepki gösterdi. Terör örgütü PKK'ya destek veren belediyleri savunan Baluken çıkarılan Kanun Hükmünde Karanameyi darbe olarak niteledi. PKK'ya destek veren belediyelerin faliyetlerini kontrol altına almayı amaçlayan düzenleme ile teleşa kapılan Baluken "Bakın bugün itibariyle yürürlüğe iren 3 KHK açık bir şekilde meclis iradesine karşı darbe yapmıştır. Mecliste 4 siyasi partinin genel kurulda en son tartışılan ve uzlaşılarak torbadan çıkardıkları daha sonra yeniden kamuoyuna bu konuda iradelerini gösterdikleri birçok hususu KHK ile meclise ve topluma dayatılmıştır" ifadelerini kullandı. PKK'ya lojistik destek2 yıl boyunca şehir merkezlerine silah yığınağı yaptığı ortaya çıkan terör örgütü PKK, Şırnak, Yüksekova, Varto, Hakkari, Silvan, Batman, Silopi, Cizre ve Nusaybin'de “özerklik" ilan ettiğini açıklamıştı. PKK'nın özerklik ilanları HDP'nin Güneydoğu'daki versiyonu olan Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) kurduğu halk meclisleri vasıtasıyla yapılmıştı. Doğu ve Güneydoğu'nun çeşitli şehirlerinde 102 belediyeye sahip olan Demokratik Bölgeler Partisi, PKK'nın bazı ilçe girişlerine hendek kazarak özerklik ilan etmesine lojistik destek sağlıyor. Belediye araçları ile hendek kazan militanlara aynı zamanda maddi kaynaklarda sağlandığı tespit edilmişti. Teröre destek olan belediyelerin taşınır mallarına el konulacak

#İdris Baluken
#Kanun Hükmünde Kararname
#kayyum
8 yıl önce