|

Hem sahtekar hem dolandırıcı hem de müfteri: Seçil Erzan’ın Mehmet Aydoğdu hakkındaki ‘belgesi’ sahte çıktı

Aralarında spor dünyasının ünlü isimlerinin yer aldığı ve kamuoyunda ‘yüksek karlı gizli fon’ adıyla bilinen dolandırıcılık davasında, tutuklu sanık Seçil Erzan’ın evrakta sahtecilik yaptığı ortaya çıktı. Denizbank Toptan Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu, Erzan ve Semih Kaya hakkında özel belgede sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Sanık Erzan’ın söz konusu belgeyi Aydoğdu ve Denizbank aleyhinde kullanmak istediği ifade edildi.

20:29 - 16/01/2024 Salı
Güncelleme: 20:45 - 16/01/2024 Salı
Yeni Şafak
Semih Kaya - Seçil Erzan
Semih Kaya - Seçil Erzan

Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera, Selçuk İnan ve Semih Kaya gibi spor dünyasının ünlü isimlerinin de aralarında yer aldığı 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması dün görüldü. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma sonucunda tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluklarının devamına karar verilirken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Aydoğdu’dan Erzan ve Kaya hakkında suç duyurusu

Denizbank Toptan Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu, Erzan ve Semih Kaya hakkında, 'özel belgede sahtecilik' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Aydoğdu, kendisine Seçil Erzan tarafından kredi ile ilgili bir konuda gelen mailin, değiştirilerek kamuoyunun yanıltıldığını belgelerle açığa çıkardı.

Erzan belgeyi değiştirdi

Bankanın kurumsal mailinde yapılan incelemeler doğrultusunda, Erzan ile Aydoğdu arasında fon ile ilgili hiçbir yazışmanın olmadığı belirlendi.

İncelemede, Seçil Erzan'ın kredi ile ilgili bir maili, "
Seçil selam, detay anlattığın üzere 2180413SK açık uçlu fonumuzda norminalin 10.000.000 USD yasal süreyi beklemeden maksimum 1 ay içerisinde peyderpey çıkışının yapılıp muhasebeleşmesi uygundur."
şeklinde değiştirdi saptandı.

Aydoğdu’nun karar alma yetkisi yok: Erzan’ın ifadesi de doğruluyor

Aydoğdu'nun istese de Yatırım Fonu konusunda karar alma yetkisinin olmadığı, bu konudaki yetkinin Yatırım Bankacılığı bölümünde olduğu ifade edildi.

Erzan’ın da söz konusu belgeye ilişkin yaptığı,
"Semih Kaya isimli ... şahıslar, benden belge aldılar. Bu belgeler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu belgeler şahıslar para verirken oluşturulmamıştır, bu belgeler benim parayı ödemeyeceğim dedikodusu duyulunca 2023 yılının ilk aylarında benden alınmış, gerçeği yansıtmayan belgelerdir."
açıklamasının da Aydoğdu'yu doğruladığına dikkat çekildi.

Özel belgede sahtecilik suçundan kamu davası açıldı

Erzan ve Kaya hakkındaki Teftiş Kurulu'nun tespit ettiği raporlar doğrultusunda, Erzan'ın savcılık ifadesi ve diğer belgeler de suç duyurusuna eklendi. Zanlılar hakkında, 'özel belgede sahtecilik' iddiasıyla kamu davası açıldı.



#Seçil Erzan
#Semih Kaya
#DenizBank
#Mehmet Aydoğdu
#Resmi belgede sahtecilik
4 ay önce